Εγγραφείτε στο Newsletter

Πασκουάλ: «Σημαντική νίκη»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την Μπασκόνια Γκαστέιζ:«Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή τη νίκη επειδή ήταν ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά σήμερα ειδικά στην επίθεση. Στην άμυνα ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ άσχημα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε και παλέψαμε πολύ για να νικήσουμε και στο τέλος πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς».

Από εκεί και πέρα μίλησε για…

Την απόφαση να παίξει άμυνα χωρίς φάουλ στην τελευταία φάση: «Ήμασταν σ’ ένα διάστημα που δεν παίζαμε γενικώς καλά στην επίθεση. Αλλά είχαμε δεχτεί μόνο εννιά πόντους και θεωρήσαμε ότι ήταν η σωστή οδός για να νικήσουμε. Δεν υπάρχουν κανόνες για τα τελευταία δευτερόλεπτα, λαμβάνεις απόφαση που ελπίζεις να σου βγει. Εξαρτάται από κάθε παιχνίδι ίσως άλλη φορά να έπαιρνα άλλη απόφαση».

Την διαιτησία: «Δεν θέλω να μιλήσω για διαιτησία. Μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα και εκεί θέλουμε να επικεντρωθούμε».

Τη Μπασκόνια: «Σίγουρα είναι μία σημαντική νίκη, αλλά όλες είναι σημαντικές. Είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στο γκρουπ των ομάδων που προηγούνται στη βαθμολογία. Ξέραμε ότι δεν είχαν χάσει κανένα παιχνίδι στον πόντο. Κατορθώσαμε να το αλλάξουμε και να πάρουμε αυτή τη σπουδαία νίκη. Δίνω μία παρόμοια αξία με αυτή που έχει κάθε παιχνίδι που κερδίζεις».

Τα… διδάγματα της ομάδας του από τα δύο τελευταία παιχνίδια: «Σήμερα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Παίξαμε λίγο καλύτερα υπό πίεση. Είχε μεγαλύτερη πίεση ο αγώνας. Σε αυτό το καθεστώς πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Υπό πίεση χάσαμε δώδεκα βολές, είχαμε 44% στα δίποντα. Είναι νούμερα πολύ χαμηλά για παιχνίδια τέτοιου επιπέδου. Ακόμα κι αν παίζεις άσχημα πρέπει πάντα να αγωνίζεσαι μέχρι τέλους και θα πρέπει να σφίγγεις τα δόντια για να αμυνθείς πολύ καλά. Αυτά είναι τα θετικά της βραδιάς».


ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...
...η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού Superfoods έχει κατακτήσει 61 τίτλους, μετρώντας 36 πρωταθλήματα Ελλάδας, 18 Κύπελλα Ελλάδας, έξι πρωταθλήματα Ευρώπης και ένα Διηπειρωτικό;
facebook
Twitter