10/11/09 - 11:37
«Καλύτερη στο γήπεδό της η Πρόκομ»

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί σήμερα το πρωί με προορισμό την Πολωνία, ενόψει της αυριανής (8.45μ.μ., NovaSports1) αναμέτρησης με την Asseco Prokom, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, έχοντας και πάλι δεδομένη την απουσία τριών παικτών (Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρής).

Ο Δημήτρης Ιτούδης, συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναφερόμενος στην αυριανή αντίπαλο των «πράσινων» έκανε λόγο για επιθετικό ταλέντο, στάθηκε στο ρόλο που παίζουν οι Γιούιν και Λόγκαν στο παιχνίδι της, αλλά και στην άμεση αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού στην ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που έχει ταλέντο, ιδιαίτερα επιθετικό. Θα πρέπει να είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Προερχόμαστε από μια κακή εμφάνιση στη Μαδρίτη. Είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι οι παίκτες έλαβαν το μήνυμα, ακριβώς γιατί είναι υψηλού επιπέδου παίκτες και βλέποντας και αναλύοντας τα λάθη μας, αντέδρασαν άμεσα σε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως ήταν αυτό με τον ¶ρη. Είναι κάτι που δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή μας την εγρήγορση και να επιμείνουμε αρκετά στις λεπτομέρειες μέσα στο παιχνίδι, κάτι που το κάναμε απέναντι στον ¶ρη, διαβάζοντας καλά την άμυνά του, χτυπώντας στα σημεία που θα μπορούσαμε να είχαμε κάποιο πλεονέκτημα.

Σε ότι αφορά την Πρόκομ, είναι ομάδα που εκτός από τους δύο που γνωρίζουμε από πέρυσι και είχαν τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα τον Γιούιν και τον Λόγκαν έχουν προστεθεί κι άλλοι παίκτες που έχουν ταλέντο όπως είναι ο Γουντς, ο Πάπε Σόου, ο Γιάγκλα, ο Μπράζελτον. Είναι παίκτες που διαθέτουν ένας εναντίον ενός, διαθέτουν δικές τους φάσεις, μπορούν να δημιουργήσουν δικές τους καταστάσεις, αλλά και για τους υπόλοιπους. Λόγκαν, Γιούιν, Γουντς και Μπάρελ, παίζουν από σχεδόν 30 λεπτά ο καθένας. Είναι ξεκάθαρο από τη στατιστική ότι ο προπονητής τους δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες.

Ο Γιούιν και ο Λόγκαν είναι παιδιά που έχουν καταστάσεις από πικ εντ ρολ για να σουτάρουν, όπως και από μονά και διπλά σκριν. Ιδιαίτερα για τον Λόγκαν γίνονται και απομονώσεις. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο από τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ότι στα πρώτα έξι λεπτά του αγώνα, το σκορ ήταν 14-17 για την Πρόκομ και από τους 17 πόντους τους 15 τους είχε βάλει ο Λόγκαν. Στα υπόλοιπα 32 λεπτά που αγωνίστηκε δεν σκόραρε με τον ίδιο τρόπο, αλλά είναι κάτι που μας δείχνει πως όταν αυτός σκοράρει η ομάδα είναι διαφορετική. Και όταν αυτός δημιουργεί. Γιατί το σημαντικό για τον συγκεκριμένο παίκτη είναι ότι έχει προσθέσει και την τελική πάσα στο παιχνίδι του κάτι πολύ σημαντικό. Ο Γιούιν είναι ένας πολύ καλός δημιουργός με εμπειρία και έχει και καταστάσεις δικές του. Τον Γουντς τον γνωρίζουμε και από τη θητεία του στην Ελλάδα. Παίζει στο τρία και έχει την ικανότητα να παίξει στο χαμηλό ποστ, αλλά και έξω. Πολλές φορές τον χρησιμοποιεί και στο τέσσερα, όταν θέλει να χαμηλώσει το σχήμα. Το έκανε αυτό και στους τρεις φετινούς αγώνας της Ευρωλίγκας. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με το επιθετικό τους ριμπάουντ. Στον αγώνα με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο πήραν 14, από τα οποία πήραν 22 πόντους. Είναι μια ομάδα που είναι αθλητική, έχει αθλητικούς ψηλούς, όπως ο Μπάρελ, ο Σόου, ο Χρίτσιανουκ, ο Γιάγκλα. Όλοι τους θα πάνε όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στον Γιάγκλα, για το λόγο ότι παρά τα 2.13 του σουτάρει και για τρεις πόντους, ανοίγοντας την άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις κινήσεις του. Ο Μπάρελ είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης που τρέχει στον αιφνιδιασμό.

Γενικότερα είναι ομάδα που θα πάει για το κλέψιμο με πρωταγωνιστές τους Γιούιν και Λόγκαν. Πρέπει να προσέξουμε πολύ στον αιφνιδιασμό. Η ομάδα αυτή έχει καλό ρυθμό, τρέχει πολύ καλά, ιδιαίτερα στο γήπεδό της. Αμυντικά θα χρησιμοποιήσει κυρίως μαν του μαν, αλλά πέρυσι χρησιμοποίησαν και ζώνη. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και για το ένα και για το άλλο. Δύσκολη έδρα γενικότερα και θα μας κάνει καλό να συνεχίσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας».

Η σύνθεση της Πρόκομ

6.Ταϊρόν Μπράζελτον 1.83 1986 γκαρντ ΗΠΑ

9.Πάπε Σόου 2.08 1981 σέντερ Σενεγάλη

9.Αλεκσάντερ Κράουζε 1.88 1989 γκαρντ Πολωνία

11.Σλάβομιρ Σικόρα 1.93 1986 γκαρντ Πολωνία

12.Ντέιβιντ Λόγκαν 1.84 1982 γκαρντ ΗΠΑ

13.Ματέουζ Κοστρτζέφσκι 1.97 1989 φόργουορντ Πολωνία

14.Γιαν Χέντρικ Γιάγκλα 2.13 1981 φόργουορντ Γερμανία

16.¶νταμ Λαπέτα 2.17 1987 σέντερ Πολωνία

17.Πρτζέμισλαβ Ζαμοϊσκι 1.86 1986 γκαρντ Πολωνία

20.Πιοτρ Στζότκα 1.96 1981 φόργουορντ Πολωνία

24.Κιντέλ Γουντς 2.03 1981 γκαρντ ΗΠΑ

28.Λούκας Σεβερίν 1.96 1982 φόργουορντ Πολωνία

30.Ρόνι Μπάρελ 2.04 1983 φόργουορντ ΗΠΑ

32.Ντάνιελ Γιούινγκ 1.91 1983 γκαρντ ΗΠΑ

34.¶νταμ Χρίτσανιουκ 2.06 1984 σέντερ Πολωνία

Προπονητής: Τόμας Πατσέσας

Η προϊστορία με την Πρόκομ (4-0)

2006-07 Ευρωλίγκα 75-69* 95-68

2008-09 Ευρωλίγκα 67-60* 75-53

Τα αποτελέσματα

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Παναθηναϊκός 67-75

Παναθηναϊκός-Κίμκι 101-66

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 80-70

Πρόκομ-Όλντενμπουργκ 81-87

Ρεάλ Μαδρίτης-Πρόκομ 94-72

Πρόκομ-Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 88-83

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (Δ’ Όμιλος): 11/11 8.45μ.μ. Πρόκομ-Παναθηναϊκός, 11/11 9μ.μ. Όλντενμπουργκ-Ρεάλ Μαδρίτης, 12/11 9.30μ.μ. Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Κίμκι.

Η βαθμολογία του Δ’ ομίλου: 1. Παναθηναϊκός 2-1, 2. Ρεάλ Μαδρίτης 2-1, 3. Κίμκι 2-1, 4. Μιλάνο 1-2, 5. Όλντενμπουργκ 1-2, 6. Πρόκομ 1-2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ