Βόβορας: «Κάναμε σοβαρό ματς για 40 λεπτά»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Γιώργος Βόβορας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ηρακλή: «Νομίζω παίξαμε ένα πολύ σοβαρό ματς για 40 λεπτά, κάτι το οποίο ήταν κι ο στόχος μας: να παίξουμε με την ίδια ενέργεια και το καταφέραμε... Είχαμε πολλούς παίκτες με καλά ποσοστά, ειδικότερα τον Φριντέτ που έδειξε πόσο επαγγελματίας είναι. Έκανε μια καλή προπόνηση χθες και μπήκε από το πρώτο λεπτό με εξαιρετική νοοτροπία. Δείχνει το πώς χτίζεται μια ομάδα. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο που δούλεψαν πολύ σοβαρά. Έρχεται μια δύσκολη συνέχεια και με τη συνδρομή του κόουτς Πιτίνο πιστεύω πως η ομάδα θα κάνει το βήμα παραπάνω. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον Ηρακλή, ο οποίος είναι μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα» και εξήγησε: «Όταν έχεις ένα ρόστερ δώδεκα παικτών, ένα πλήρες ρόστερ, η απαίτηση που πρέπει να έχει ο προπονητής και είναι κι αυτό που τους είπαμε, είναι να έχουμε την ίδια ενέργεια και ρυθμό χωρίς συναισθήματα. Η ομάδα χτίζεται, θέλει τον χρόνο της κι όταν δεν έχεις πολλές προπονήσεις, καθώς σε τρεις ημέρες παίζεις με την Μπασκόνια που είναι μια πολύ καλή ομάδα, πρέπει να αξιοποιήσεις αυτό το ματς για να είσαι έτοιμος για το επόμενο».

Τέλος, αναφορικά με τον Ρικ Πιτίνο, είπε: «Ο κόουτς Πιτίνο έδειξε και πέρσι ότι θέλει μια ομάδα που σε κάθε κατοχή να παίζει με μεγάλη ενέργεια, να χρησιμοποιεί χέρια και να κάνει deflections. Να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να παίζει physical. Όπως έχει χτιστεί αυτή η ομάδα, μικρές λεπτομέρειες μας έλειπαν, αν μπορέσουμε να γίνουμε συνεπείς στην άμυνα γιατί στην επίθεση έχουμε ταλέντο. Το Νο1 και στις ομιλίες είναι αυτό που είπε είναι να βελτιώσουμε την άμυνά μας, τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να μας δώσουν πολύ σημαντικές νίκες».

Από μέρους του ο κόουτς του Ηρακλή, Γιάννης Καστρίτης, είπε: «Πολλά συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, από την αρχή υπήρχε μόνο μια ομάδα στο παρκέ. Ξέραμε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι ότι αν το επιτρέψεις θα σε σκοτώσει κι αυτό έκανε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ούτε φάουλ δεν προλαβαίναμε να κάνουμε, τελειώσαμε περιόδους χωρίς να έχουμε συμπληρώσει φάουλ ή το όταν το κάναμε ήταν αργά. Η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες 15 ημέρες έχουμε δουλέψει πολύ καλύτερα από αυτό που έδειξε η εικόνα μας. Ήταν μια κακή παρένθεση, δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα αλλά με την προσπάθεια. Τα παιδιά πραγματικά προσπαθούν πολύ περισσότερο και δουλεύουν, ήταν μια κακή ημέρα για εμάς κι είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο ματς τα παιδιά θα δείξουν το πρόσωπο που επιθυμούν και θα φτάσουν στη νίκη που είναι πολύτιμη για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγος. Επίσης, θα ήθελα να πω πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Βόβορα για τις εμφανίσεις της ομάδας και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε κι έφερε εις πέρας την κατάσταση».

Σε ερώτηση για το αν αποκόμισε κάτι θετικό από το σημερινό ματς, είπε: «Είσαι απέναντι σε έναν πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο κι ό,τι κι αν πιστεύεις πριν το ματς, έχουμε παιδιά που παίζουν πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο και κάθε ματς είναι μια νέα εμπειρία γι' αυτούς. Σίγουρα προσγειώνεσαι, πατάς καλύτερα και βλέπεις την πραγματικότητα γυμνή μπροστά σου. Τεράστιο κέρδος να... ξεγυμνώνεσαι και μετά έγκειται στην ποιότητα και στην ικανότητα του καθενός να διαχειριστεί με σωστό τρόπο τέτοιες ήττες. Πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν την ικανότητα να το κάνουν στο επόμενο ματς».