08/10/25 - 11:02
Αταμάν: «Κάθε νίκη ειδικά εκτός έδρας είναι πολύ σημαντική»

Αταμάν: «Κάθε νίκη ειδικά εκτός έδρας είναι πολύ σημαντική» 1 Panathinaikos BC

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στους δημοσιογράφους λίγο πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR για τη Βιτόρια, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια (09/10, 21:30) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της EuroLeague.

Ο προπονητής της ομάδας μας, δήλωσε αρχικά: «Στην Euroleague κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουν κερδίσει κάποιο παιχνίδι φέτος, αλλά μέσα στην έδρα τους έχασαν από τον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό. Έχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, να τρέξουν κι είναι επικίνδυνοι στο τρανζίσιον. Έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ελέγξουμε το παιχνίδι γιατί κάθε νίκη ειδικά εκτός έδρας είναι πολύ σημαντική».

Αναφερόμενος στην κατάσταση των παικτών του, σημείωσε: «Η φετινή Euroleague έγινε μεγάλη. Υπάρχουν 38 παιχνίδια. Και να δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε προετοιμασία γιατί οι περισσότεροι παίκτες ήταν στο Eurobasket και μετά υπήρξε το ταξίδι στην Αυστραλία με τη μισή ομάδα γιατί είχαμε τραυματισμούς και οι παίκτες με προβλήματα έμειναν στην Αθήνα. Αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι οι παίκτες θα καταλαβαίνουν το σύστημά μας και σε κάθε ματς θα βελτιώνουμε το παιχνίδι μας και θα είμαστε καλύτεροι. Όπως βλέπετε κανείς στην Euroleague αυτή την στιγμή δεν είναι έτοιμος και δεν παίζει καλό μπάσκετ. Το σημαντικό δεν είναι να είσαι καλός τώρα. Το σημαντικό είναι να είσαι καλός στο δεύτερο κομμάτι της Euroleague. Τώρα είναι σημαντικό ακόμα κι αν δεν κάνεις το τέλειο παιχνίδι να βρεις τον τρόπο να κερδίσεις».

Σχετικά με το τι θέλει να δει διαφορετικό σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, απάντησε: «Το πρόβλημά μας είναι η άμυνα. Αλλά η άμυνα χρειάζεται δουλειά. Θέλει ομαδική δουλειά και περισσότερα παιχνίδια, περισσότερες προπονήσεις μαζί και πιστεύω ότι σε κάθε ματς θα βελτιώνεται η άμυνα μας γιατί είναι πολύ σημαντικό για τους αιφνιδιασμούς μας και το τρανζίσιον».

Τέλος, ο Εργκίν Αταμάν τοποθετήθηκε και για την κατανομή του χρόνου συμμετοχής: «Όλοι είναι τώρα υγιείς και είναι δύσκολο. Αλλά η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και είναι λογικό μέσα στη σεζόν να υπάρχουν τραυματισμοί, οπότε είναι πολύ βολικό να έχεις ένα τέτοιο ρόστερ. Γιατί ο στόχος μας δεν είναι να πάρουμε 1-2 παιχνίδια. Ο στόχος μας είναι να είμαστε στο Final Four και μετά να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την Euroleague, οπότε αν έχεις ένα ρόστερ σαν αυτό είναι βολικό. Φυσικά στα μεμονωμένα παιχνίδια είναι δύσκολο να βγάλεις 12άδα, αλλά η βοήθεια από τον πάγκο είναι σημαντική για μένα. Ίσως κάποιος σε ένα ματς δεν παίξει και στο επόμενο παίξει 30-35 λεπτά. Για μένα είναι σημαντικό να βρω τους καλύτερους παίκτες σε κάθε ματς για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ρογκαβόπουλος: «Η ομάδα θα είναι εκεί που πρέπει να είναι στο τέλος»

Από τη μεριά των παικτών, πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού AKTOR, μίλησε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Ο σμολ φόργουορντ του Τριφυλλιού είπε, αρχικά, για την επιστροφή του ως αντίπαλος στην Μπασκόνια: «Είναι ιδιαίτερο. Παίζω απέναντι στην ομάδα που με ανέδειξε στην Euroleague και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο και είμαι ευγνώμων και ανυπομονώ να τους δω από κοντά ξανά, αλλά θα είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά. Ελπίζω να πάρουμε τη νίκη γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και είναι και επικίνδυνο παιχνίδι επίσης».

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ισπανικής ομάδας, επισήμανε: «Άμυνα, τρέξιμο και ενέργεια χρειάζεται το παιχνίδι. Είναι μια νεανική ομάδα και θα τρέξει πάρα πολύ και θα παίξουν πάρα πολύ δυνατά. Έχουν χάσει κι όλα τα παιχνίδια που έχουν παίξει μέχρι στιγμής οπότε έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να κερδίσουν αύριο».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός AKTOR για να πάρει τη νίκη, καθώς και τους στόχους της ομάδας, υπογράμμισε: «Νομίζω ότι μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε σίγουρα καλύτεροι. Όσο παίζουμε το διπλό μας κι όλα και γνωριζόμαστε οι καινούριοι με τους παλιούς. Πιστεύω ότι όλο και καλύτερα θα πηγαίνει η κατάσταση. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και δεν το έχουμε καταφέρει τώρα 2 αγωνιστικές στην Ευρώπη, πρέπει να καταφέρουμε να περιορίσουμε το τρέξιμο της Μπασκόνια και πρέπει επίσης κι εμείς να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση και να τιμωρήσουμε τα λάθη που θα γίνουν. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Ήταν ακόμα 2η αγωνιστική και 3η τώρα. Η ομάδα δεν έχει κάνει προετοιμασία όλη μαζί. Eurobasket, τραυματισμοί, Αυστραλία. Είναι πολύ δύσκολο να μπουν λεπτομέρειες. Είναι πάρα πολύ νωρίς και πρέπει να υπάρχει υπομονή και στήριξη και η ομάδα θα είναι εκεί που πρέπει να είναι στο τέλος».

Τέλος, για το αν έχει μιλήσει με κάποιον πρώην συμπαίκτη του, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος απάντησε: «Όχι δεν έχουμε πειραχτεί. Είναι όλοι συγκεντρωμένοι πιστεύω εκεί στην Μπασκόνια. Αλλά θα δω τα παιδιά. Αλλά είναι όλα τα παιδιά συγκεντρωμένα, όπως κι εμείς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ