Αναχώρηση για Μιλάνο

Για το Μιλάνο αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (22/2) η αποστολή του Παναθηναϊκού εν όψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με την EA7 Emporio Armani Milan (23/2, 21.30).

Ο Χρήστος Σερέλης, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα στον αυριανό αγώνα, δήλωσε: «Ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον μπάσκετ τόσα χρόνια και είναι σε μία ομάδα όπως το Λαύριο, έχοντας φτάσει από πολύ χαμηλά σε αυτό το επίπεδο, προφανώς είναι μία δικαίωση, και προσωπική αλλά και της ομάδας για τη δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι για να βρεθώ στον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά το μόνο που μας μένει είναι να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε για την ομάδα. Τα προσωπικά είναι μετά».

Για το τι μπορεί να αλλάξει στην ομάδα είπε: «Αυτό που έχω πει στους παίκτες, γιατί έχουμε κάνει μόλις μία προπόνηση και δεν έχουμε κάνει σχεδόν τίποτα, είναι να βγάλουν μια αντίδραση και να δείξουν ότι έχουμε γυρίσει σελίδα γιατί έχουμε σχεδόν μισή σεζόν μπροστά μας και πρέπει να δείξουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Τέλος, αναφορικά με το αυριανό ματς είπε: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε πολύ τακτικά με μία προπόνηση. Το καλό στη Euroleague είναι ότι όλοι οι παίκτες είναι γνωστοί, όλες οι ομάδες είναι γνωστές, πάνω κάτω οι ίδιοι οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουν. Από εκεί και πέρα το πιο βασικό κομμάτι είναι το πνευματικό για την ομάδα μας. Πώς θα παρουσιαστεί, να αλλάξει τσιπάκι, να μπορέσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί, να είμαστε μέσα και να διεκδικούμε κάθε φάση και σιγά – σιγά να έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα».

Από μέρους του ο Νέιτ Γουόλτερς δήλωσε: «Ευελπιστώ να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια, να αγωνιστούμε καλύτερα, έχουμε μια δύσκολη χρονιά, είμαστε όλοι υπεύθυνοι, και πρέπει όλοι να απαντήσουμε τώρα. Θα δούμε τι θα γίνει, έχουμε καιρό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παίζουμε δυνατά».

Σε ερώτηση για το αν έχουν ξεχάσει οι πράσινοι τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είπε: «Ναι! Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Το Μιλάνο είναι μια καλή ομάδα και παίζουν καλά αυτή την περίοδο, έχασαν τα τελευταία τους παιχνίδια και θα έχουν μεγάλο κίνητρο τώρα που αγωνίζονται εντός έδρας. Έχουν αντιμετωπίσει πολλά παρόμοια προβλήματα με εμάς φέτος και σίγουρα θα θέλουν και εκείνοι να αντιστρέψουν την κατάσταση και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε».

Σχετικά με τις σοβαρές απουσίες για τον αυριανό αγώνα είπε: «Έχουμε απουσίες, κάτι που αντιμετωπίζουν όλοι μέσα στη χρονιά και το Μιλάνο είχε και έχει απουσίες, αρκετοί αθλητές είναι έξω. Όσοι αγωνιζόμαστε πρέπει να παίξουμε ενωμένοι, να αγωνιστούμε δυνατά, και να αντιστρέψουμε την κατάσταση ώστε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

PHOTOS