Σερέλης: «Να παρουσιαστούμε όπως πρέπει»

Ο προπονητής της ομάδας, Χρήστος Σερέλης και ο αρχηγός της, Γιώργος Παπαγιάννης εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό στη συνέντευξη Τύπου για την Ημιτελική και την Τελική φάση των Playoffs της Basket League η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (11/5) στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Μουσείου του Golden Hall.

Ο Χρήστος Σερέλης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι έχουμε γύρω στις 15 μέρες που δουλεύουμε ως ομάδα. Κάνουμε προπονήσεις που χρειαζόμασταν μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Έφυγε και ένας παίκτης που ήταν πολύ σημαντικός στην επίθεση. Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό με περισσότερη δουλειά αμυντικά, σκληράδα και τρέξιμο. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, για να είμαστε έτσι όπως πρέπει, στην ημιτελική -αρχικά- σειρά».

Σε ερώτηση για τον αντίπαλο προπονητή στα ημιτελικά, Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας πολύ καλός προπονητής. Με όποιον κι αν παίζουμε, τον σεβόμαστε και με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζουμε το παιχνίδι μας».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια, σημείωσε: «Δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό, αυτό που πρέπει να δούμε διαφορετικά είναι η νοοτροπία. Δουλεύουμε όλοι μας τους τελευταίους δύο μήνες πάνω σε αυτό και θεωρώ ότι αν παίξουμε με τη σωστή νοοτροπία θα έχουμε ελπίδες για κάτι πολύ καλό».

Ερωτώμενος για το αν είναι αποτυχία να χαθεί ο τίτλος, απάντησε πως: «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει καλά φέτος, δεν έχει θέλξει φέτος. Ακόμη κι αν πάει στους τελικούς και κερδίσει το πρωτάθλημα, που θα πανηγυριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είναι προβληματική η σεζόν. Προφανώς, όλα κρίνονται στο τέλος. Ειδικά για τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τι γίνεται στο υπόλοιπο της σεζόν».

Τέλος, για την αλλαγή στο format του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Αυτή η εξέλιξη θα φέρει περισσότερους παίκτες και καλύτερους. Κάποιες ομάδες που παίζουν Ευρώπη θα έχουν περισσότερο βάρος. Νομίζω είναι καλύτερο για το πρωτάθλημα».

Από μέρους του ο Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε: «Να ευχηθώ κι εγώ υγεία σε όλες τις ομάδες. Είχαμε μία απραξία για ένα διάστημα τριών εβδομάδων. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά, κάναμε κάποιες αλλαγές και ο κόουτς μας προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε να ευχαριστηθεί ο κόσμος το θέαμα. Θα τα πούμε στο γήπεδο».

Όσο για την αγωνιστική απραξία της ομάδας του τις τελευταίες εβδομάδες είπε: «Δυστυχώς έτσι είναι το πρόγραμμα. Εμείς κοιτάξαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και πιστεύω θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι».