13/11/25 - 13:23
Μαζί στο γήπεδο του One Team – γιατί όλοι είμαστε μία ομάδα

Μαζί στο γήπεδο του One Team – γιατί όλοι είμαστε μία ομάδα 1 Panathinaikos BC

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, μαζί με τα Special Olympics Hellas και με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο πλαίσιο της φετινής σεζόν του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της EuroLeague, ONE TEAM.

Μετρώντας ήδη 12 χρόνια ενεργής συμμετοχής στο πρόγραμμα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει δράσεις που προάγουν τη συμπερίληψη, την ισότητα και τον σεβασμό.

Βασικός πυλώνας του προγράμματος αποτελεί η ουσιαστική ανάδειξη του εθελοντισμού και της συμπερίληψης. Οι συμμετέχοντες, οι μαθητές του Pierce, με προθυμία, ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης, στηρίζουν ενεργά τα παιδιά του SO Hellas ώστε να αναδείξουν τις ικανότητές τους, να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, η συμπερίληψη παίρνει πραγματική μορφή: Άνθρωποι με διαφορετικό αθλητικό υπόβαθρο ενώνονται, μοιράζονται εμπειρίες και δημιουργούν μια κοινή ομάδα, όπου όλοι έχουν θέση, φωνή και ρόλο.

Το σύνθημα του προγράμματος, #WeAreAllOneTeam, θα αντηχήσει ξανά στα βοηθητικά γήπεδα του Telekom Center Athens, συμβολίζοντας τη δύναμη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ να ενώνει ανθρώπους, ανεξαρτήτως διαφορών.

Αθλητές των Special Olympics Hellas και μαθητές από το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θα μοιραστούν το ίδιο παρκέ, μέσα από κοινές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια που θα ενισχύσουν την ομαδικότητα, θα αναδείξουν την αξία της συνεργασίας και θα εμπεδώσουν στην πράξη το μήνυμα της συμπερίληψης.

Το σπουδαίο αυτό έργο θα υλοποιηθεί με την παρουσία των φετινών πρεσβευτών του ONE TEAM, Αλέξανδρου Σαμοντούροβ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά έχει αναδειχθεί ONE TEAM Top Ambassador της EuroLeague. Οι δύο αθλητές θα συμμετέχουν ενεργά στις προπονήσεις, μεταδίδοντας τις αξίες του μπάσκετ και τον πραγματικό ρόλο της ομαδικότητας τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Μέσα από την εν λόγω συνεργασία, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή της να στηρίζει έμπρακτα την κοινωνική ενσωμάτωση, δίνοντας χώρο σε όλους να γίνουν μέρος της ίδιας ομάδας. Να γίνουν μέρος της ONE TEAM.

Λίγα λόγια για τα Special Olympics Hellas

Τα Special Olympics Hellas ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν το Εθνικό Πρόγραμμα των Special Olympics International που προσφέρουν, εντελώς δωρεάν, δυνατότητες άθλησης και συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικά προγράμματα, σε 6 εκατομμύρια άτομα με νοητική αναπηρία, σε πάνω από 190 χώρες.

Επί 37 χρόνια, τα Special Olympics Hellas λειτουργούν αδιάλειπτα και δραστηριοποιούνται με απόλυτη προτεραιότητά τους την υπεράσπιση και την προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό. Μέσω των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, τα Special Olympics Hellas ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν την κοινωνία για τη νοητική αναπηρία, με στόχο την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, καθώς και την ανάδειξη του εθελοντικού κινήματος στη χώρα μας.

Λίγα λόγια για το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Pierce είναι το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο ξεκίνησε την εκπαιδευτική του πορεία το 1875 στη Σμύρνη ως σχολείο θηλέων. Από τότε έως και σήμερα, το Pierce προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη ολοκληρωμένη εκπαίδευση με αποστολή να προετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές του, ώστε να εξελιχθούν ως ευαισθητοποιημένοι και δημιουργικοί πολίτες του κόσμου.

Το σχολείο προάγει αξίες όπως η εντιμότητα, ο σεβασμός και η συμπερίληψη, ενώ ενισχύει την ηγεσία και τον εθελοντισμό μέσα από συνεργασίες με πανεπιστήμια και κοινωνικές πρωτοβουλίες. Με τη μακρόχρονη παράδοσή του στην εκπαιδευτική καινοτομία, συνεχίζει να εμπνέει τους νέους να μαθαίνουν, να ηγούνται και να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ