Εγγραφείτε στο Newsletter
 
 

Blog: Μαχητικότητα και θέληση για τη νίκη

16 Οκτωβρίου 2016 | Αναρτήθηκε από Nikos Pappas Κανένα σχόλιο

Καλησπέρα σε όλους,

Οι παίκτες και όλοι μας στα αποδυτήρια πριν το ματς με τη Ζαλγκίρις  ήμασταν χαρούμενοι που επιτέλους θα παίζαμε ξανά μπροστά στον κόσμο μας. Μας είχε λείψει και είχαμε ανάγκη από την έδρα μας ειδικά στην έναρξη των υποχρεώσεων μας στην Ευρωλίγκα.

Έχουμε μπει πλέον σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις ανέδειξε κάποιες λεπτομέρειες και στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροί και να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι σαφώς το ριμπάουντ (επιθετικά και αμυντικά), μια μάχη που χάθηκε με τη Ζαλγκίρις και επέτρεψε στον αντίπαλο να βρίσκεται μέσα το παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειαζόμαστε σαφή βελτίωση στον τομέα αυτό καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τον έλεγχο του ρυθμού ενός αγώνα.

Πηγαίνοντας στο ματς με τον Ολυμπιακό σίγουρα η χρονική περίοδος δεν αποτελεί σύμμαχο ενός ποιοτικού παιχνιδιού, καθώς ο δείκτης ετοιμότητας ύστερα από τρία επίσημα ματς και για τις δύο ομάδες είναι χαμηλός. Αντιθέτως, παράγοντες που δεν χρειάζονται "φορμάρισμα" όπως η μάχη για τις διεκδικούμενες μπάλες, τα σουτ και η κυκλοφορία της μπάλας υπό πίεση και τα ριμπάουντ πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ, καθώς αποτελούν παράγοντες που καθορίζουν την έκβαση τέτοιων αγώνων.

Ο αντίπαλος μας έχει ένα σταθερό κορμό με λίγες αλλαγές στο ρόστερ του, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την αγωνιστική του χημεία και εμείς θα πρέπει να κάνουμε όλες τις «δεύτερες» δουλειές καλύτερα από αυτόν για να πάρουμε τη νίκη. Το κίνητρο για τους παίκτες σε τέτοια παιχνίδια είναι μεγάλο και οι προσωπικότητες βγαίνουν μπροστά πέρα από τα τακτικά πλάνα που καταρτίζουν οι προπονητές.

Διαβάζοντας το αυτό, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει αυτόματα στην επίθεση, για εμάς όμως είναι η άμυνα και εκεί θέλουμε να δούμε τη μαχητικότητα και τη θέληση των παικτών μας σε υψηλές εντάσεις.

Τα ξαναλέμε σύντομα
Νίκος

Κανένα σχόλιο Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε σχόλιο

Κατηγορίες