Εγγραφείτε στο Newsletter
 
 

Blog: «Επικίνδυνη ομάδα η Μακάμπι»

8 Νοεμβρίου 2016 | Αναρτήθηκε από Nikos Pappas Κανένα σχόλιο

Καλησπέρα σε όλους,

Από τη προηγούμενη επικοινωνία μας μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει δύο εκτός έδρας αγώνες, όπου είχαμε ως απολογισμό μια νίκη και μια ήττα.

Ας ξεκινήσουμε από εκείνον με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τέλος το χάσαμε. Το κομμάτι των λεπτομερειών είναι κάτι το οποίο μας λείπει δεδομένου πως δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολλές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, λόγω του ιδιαιτέρως βεβαρυμμένου αγωνιστικού προγράμματος. Μας έλειψε, επίσης, και  το καθαρό μυαλό ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, εκεί όπου κρίθηκαν όλα. Παρά ταύτα προσπαθήσαμε αρκετά και δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα παλεύοντας για τη νίκη.

Ακολούθησε η χθεσινή αναμέτρηση με τη Δόξα στη Λευκάδα. Παρά την κούραση και το πολύωρο ταξίδι, η ομάδα έπαιξε πολύ σωστά, ειδικά στην άμυνα, και κατάφερε να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση. Ξεκινώντας από την άμυνα, είχαμε σωστή αντιμετώπιση του αγώνα, καθώς είχαμε δει πως στα προηγούμενα παιχνίδια της η Δόξα είχε παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Διαθέτει πολύ καλές μονάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, ειδικά όταν δεν έχουν άγχος. Τους αντιμετωπίσαμε με τη δέουσα σοβαρότητα και συγκέντρωση πιέζοντας αρκετά στη μπάλα και δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν το παιχνίδι τους.

Πλέον κοιτάζουμε μπροστά και συγκεκριμένα στον αγώνα με τη Μακάμπι. Θα έρθουν πληγωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουν ένα καλό ματς. Σε σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε στα τουρνουά της Αθήνας και της Μόσχας, έχει αλλάξει προπονητή. Ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρει χημεία, αλλά είναι άκρως επικίνδυνη καθώς διαθέτει έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες!

Αρέσκεται στο ελεύθερο μπάσκετ και στο να «σπάει» τα συστήματα, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Διαθέτει ποιοτικές μονάδες, όπως είναι ο Ουίμς και ο Γκάουντλοκ, που βασιζόμενοι στο ένστικτό τους, στην καλή τους μέρα είναι ικανοί να σου κάνουν τη ζημιά. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να επιβάλουν τον ρυθμό τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα στο ένας εναντίον ενός.

Από εκεί και πέρα, η Μακάμπι διαθέτει και ισχυρή φροντ λάιν με ψηλά κορμιά, όπου ξεχωρίζουν οι Άιβερσον και Ζίρμπες. Είναι απαραίτητο να δώσουμε πολλές μάχες τόσο στην προσωπική άμυνα, όσο και στα ριμπάουντ, στοιχεία που απαιτούν ομαδική δουλειά ώστε να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας.

Τα ξαναλέμε σύντομα

Νίκος

Κανένα σχόλιο Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε σχόλιο