Εγγραφείτε στο Newsletter
 
 

Blog: «Αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση»

14 Δεκεμβρίου 2016 | Αναρτήθηκε από Nikos Pappas Κανένα σχόλιο

Καλησπέρα σας,

Γνωρίζαμε εκ προοιμίου πως το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν θα ήταν εύκολο. Πρόκειται για μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συνεχή άνοδο. Είχαμε μπροστά μας μόνο 48 ώρες προετοιμασίας κάτι που είναι δύσκολο όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Μετά τον αγώνα με τη Γαλατά έπρεπε να περάσουμε στους παίκτες τη σημασία αλλά και το βαθμό δυσκολίας του αγώνα με την ΑΕΚ. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν και έτσι τα καταφέραμε.

Όπως είχαν ανταποκριθεί και στο ματς με τη Γαλατά, στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου εφάρμοσαν στο παρκέ όλα όσα είχαμε προετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες. Γνωρίζουμε πως αν η Γαλατά, που είναι μια πολύ καλή ομάδα, δεν είχε τόσες απουσίες θα ήταν πιο ανταγωνιστική. Ωστόσο, εστιάζουμε στη δική μας καλή και βάσει πλάνου εμφάνιση κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε. Είναι μια ομάδα που δεν έχει μεγάλο ροτέισον αλλά αυτό της επιτρέπει να έχει ομοιογένεια. Διαθέτει πολλά μεγάλα κορμιά σε όλες τις θέσεις, όπως είναι ο Βέσελι, ο Ούντο, ο Κάλινιτς και ο Ντατόμε  και τα εκμεταλλεύεται. Αυτό το γεγονός τους επιτρέπει να κυνηγούν πολύ το επιθετικό ριμπάουντ, να παίζουν με αλλαγές στην άμυνα και να «χτυπούν» στα miss match, παίζοντας με αρκετά post up. Αυτό τους επιτρέπει να επιλέγουν τον χαμηλό ρυθμό στο παιχνίδι τους και να μην τρέχουν ανεξέλεγκτα.

Από εκεί και πέρα, η Φενέρ διαθέτει στην περιφέρεια δύο εξαιρετικούς οργανωτές και σκόρερ, όπως είναι ο Σλούκας, ο οποίος πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν, και ο Ντίξον. Εκτός των άλλων θετικών τους στοιχείων,  μαζί με τους Ντατόμε, Άντιτς και Νάναλι αποτελούν μεγάλη απειλή για οποιαδήποτε άμυνα με το μακρινό τους σουτ.

Για να καταφέρουμε να τους αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί στο ένας εναντίον ενός και στα ριμπάουντ όντες απόλυτα συγκεντρωμένοι στο τακτικό μας κομμάτι στην άμυνα. Επίσης, θα πρέπει να μην επιτρέψουμε στους Σλούκα και Ντίξον να κάνουν το παιχνίδι τους. Όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι, θα πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να πάρουμε τα ελεύθερα σουτ που θα έχουμε.

Τα ξαναλέμε σύντομα
Νίκος 
Κανένα σχόλιο Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε σχόλιο