«Έλειπε η αυτοσυγκέντρωση»

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με τον Αργύρη Πεδουλάκη να κάνει λόγο για έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης από την πλευρά των «πράσινων».

«Το λέγαμε πριν από το παιχνίδι και είναι κάτι που παρουσιάζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι δεν είχαμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Κάπου είναι λογικό, γιατί δεν υπάρχουν διακοπές και κάποια από τα παιδιά είναι καταβεβλημένα σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί . Ο ΠΑΟΚ μας έδινε τα σουτ στα pick n roll, έκλειναν μέσα και εμείς δεν είχαμε σωστές αποστάσεις, δεν διαβάζαμε σωστά τις καταστάσεις αυτές, ώστε να βρούμε ελεύθερα σουτ από τα πέντε μέτρα. Στο δεύτερο ημίχρονο διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι στην άμυνα, αλλά στην επίθεση και πάλι δεν διαβάσαμε σωστά κάποιες περιστροφές και αποστάσεις, ώστε να βρούμε τις λύσεις που έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ρίσκο το οποίο του βγήκε, από τη στιγμή που εμείς είχαμε τόσο χαμηλά ποσοστά στα δίποντα. Στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε κάποια σουτ κι εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα και στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εφάρμοσαν τις οδηγίες που είχαν στο ακέραιο, αν εξαιρέσουμε κάποιες ολιγωρίες στην άμυνά μας. Κάτι που έδωσε στον αντίπαλό μας την ευκαιρία για ελεύθερα σουτ. Αν δεν γινόταν αυτό, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα από τις καλύτερες της Ευρώπης, έχει πάρα πολύ καλό υλικό και εμείς θα έπρεπε να κάνουμε υπέρβαση για να σταθούμε απέναντί του. Οι παίκτες μου έπαιξαν πολύ καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου για την πολύ καλή ανάλυση του αγώνα, η οποία μας βοήθησε να φτάσουμε στην απόδοση που είχαμε σήμερα. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη και εύχομαι το καλύτερο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί θέλουμε οι ελληνικές ομάδες να προχωρούν στην Ευρώπη, για το καλό του ελληνικού μπάσκετ».

Ο Μάρκους Μπανκς, δήλωσε: «Πιστεύω ότι συνολικά έγινε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ δυνατά και νομίζω ότι δεν είχαμε προετοιμάσει τους εαυτούς μας για ένα τόσο δυνατό παιχνίδι, ένα τόσο δυνατό αντίπαλο. Έπαιξαν καλά. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά, εφαρμόσαμε τα συστήματα σωστά, πήραμε τα ριμπάουντ, βάλαμε τα σουτ και πήραμε τη νίκη».

Ο Λεωνίδας Κασελάκης, φόργουορντ του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Για να φύγουμε με κάτι έπρεπε να φανούμε ανταγωνιστικοί ως το τέλος. Για να γίνει η υπέρβαση θα έπρεπε να μπουν κάποια μεγάλα σουτ, τα οποία όμως δεν βάλαμε. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να χτυπά στις αδυναμίες του αντιπάλου του, ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε τη νίκη. Για εμάς το ζητούμενο είναι να διατηρήσουμε τον ίδιο αγωνιστικό ρυθμό στο πολύ δύσκολο παιχνίδι που έχουμε την άλλη εβδομάδα. Η φιλοσοφία μας είναι να προχωρούμε παιχνίδι με παιχνίδι και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».