Πεδουλάκης: «Χρειάζεται μεγαλύτερη εμπειρία»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Μπρόζε Μπάσκετς.

«Όπως είχαμε προαναφέρει, ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ήταν δύσκολο και αποδείχθηκε στην πράξη. Είναι μια δομημένη ομάδα η Μπάμπεργκ, η οποία οποιοδήποτε λάθος κάνεις το τιμωρεί. Είχαμε στιγμές που ήμασταν καλοί και στιγμές που δεν ήμασταν, όπως στον τομέα των ριμπάουντ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο πήγαμε σε σπέσιαλ καταστάσεις στο τέλος και θα έπρεπε να λειτουργήσουμε καλύτερα και δεν το κάναμε. Η νίκη ήταν σημαντική, γιατί μας επαναφέρει στα θετικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα».

Ο Πεδουλάκης αρνήθηκε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, είχαν το μυαλό τους στον Ολυμπιακό: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Μετά από λίγο στο παιχνίδι βγαίνει η συνήθεια. Χρειάζεται μεγαλύτερη εμπειρία, την εμπειρία την περπατάς. Δεν έχει παίξει ρόλο ο Ολυμπιακός. Είχαμε πει ότι είναι μια ομάδα με αρχές, βρήκε τα σουτ παρά το ότι κάναμε τις αλλαγές στην άμυνα, σε υπνωτίζει με τον τρόπο του παιχνιδιού της και σε χτυπάει αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Δεν υποτιμήσαμε την Μπάμπεργκ».

Ο Πεδουλάκης εκτίμησε ότι «δείξαμε βελτίωση επιθετικά, διαβάσαμε τις καταστάσεις και ο Διαμαντίδης όσο περνούσε η ώρα ήταν καλύτερος, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκαμε λύσεις, αλλά μας στοίχισε ότι δώσαμε πολλές δεύτερες επιθέσεις, οι οποίες μας πλήγωσαν».

Ο Κρις Φλέμινγκ, προπονητής της Μπρόζε Μπάσκετς, δήλωσε: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και ήταν σκληρός τρόπος για να χάσουμε. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μου δεν κάνει ένα καλό Τοπ16, χάσαμε πολλούς αγώνες. Κάπου είχαμε κατεβάσει τα κεφάλια, αλλά επιστρέψαμε, παίξαμε καλύτερα, πιστέψαμε ο ένας στον άλλον και μείναμε ήρεμοι όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Συνεχίσαμε να παίζουμε, κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, κάτι που μας πονούσε σε άλλα παιχνίδια. Κάναμε ένα δυνατό παιχνίδι, ίσως να αξίζαμε κάτι καλύτερο, αλλά αυτό δεν συνέβη σήμερα. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό καλή τύχη στον υπόλοιπο δρόμο του. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι».