Το Ρέθυμνο, ο Μπανκς και ο τελικός

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από το Ρέθυμνο στην Κρήτη με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μένει στον αγώνα αυτόν, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του Μάρκους Μπανκς, ο οποίος άφησε το γήπεδο νωρίτερα από την υπόλοιπη ομάδα. Ο Αμερικάνος γκαρντ είχε ένα οικογενειακό θέμα και καθώς δεν μπορούσε να μεταβεί στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τη βοήθεια της τεχνολογίας για την… επίλυσή του. Έπρεπε όμως για το λόγο αυτό, να βρίσκεται κάποια συγκεκριμένη ώρα στο ξενοδοχείο, κάτι που του επέτρεψε και η ροή του αγώνα.

Ο Πεδουλάκης δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που σε βάζει να σκεφτείς πολύ για το πώς θα την αντιμετωπίσεις. Έπρεπε λοιπόν να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή και αυτό κάναμε. Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα που παίζει πολύ γρήγορα με περιστροφές, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και αρέσκεται στο να σουτάρει πολύ. Ο Σόφο έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και μπορέσαμε μ’ αυτόν οδηγό να φτάσουμε σε μία εύκολη νίκη. Ο Μπανκς αποχώρησε, γιατί έχει ένα οικογενειακό θέμα. Έπρεπε να φύγει, κάτι που γνωρίζαμε και το είχαμε συζητήσει πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Μας βοήθησε στο α’ ημίχρονο, για να ξεκουράσει και τους άλλους γκαρντ».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σεβόμενος, όπως τόνισε «το Ρέθυμνο με το οποίο αγωνιζόταν η ομάδα του».

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Στέργιος Κουφός, τόνισε: ««Αισθάνομαι πως ό,τι ακριβώς ζήτησα στους παίκτες μου, το έκαναν. Βασικά πέραν των τεχνικών θεμάτων, τους ζήτησα να δημιουργήσουμε μια μεγάλη γιορτή. Ήταν πράγματι μια ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, καθώς παίζαμε με μια τεράστια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που δεν μας ταιριάζει αγωνιστικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έχει τον Σχορτσανίτη στο λόου ποστ και εμείς τέτοιο παίκτη δεν έχουμε, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε τρεις παίκτες μαζί. Με δεδομένο ότι από το τρίποντο και την ευστοχία μας κερδίζουμε πολλά παιχνίδια, κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει κι ο Παναθηναϊκός, θεωρήσαμε ότι μπορούμε να έχουμε τύχη. Έτσι όμως όπως πήγε το παιχνίδι, ήταν αδύνατον να πάρουμε κάτι παραπάνω. Μέσα από τη δημιουργία του πικ εν ρολ και του inside game κερδίζονται οι αγώνες για τους «πράσινους». Ήταν ένα πανομοιότυπο παιχνίδι με εκείνο του α’ γύρου. Εμείς δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον κόουτς και στον Παναθηναϊκό».

Ο Γάιος Σκορδίλης συμπλήρωσε: «Ξέραμε ότι ο αγώνας μπορεί να κρύβει κινδύνους. Ο κ. Πεδουλάκης μας είπε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, μια κι είχαμε μόλις μία προπόνηση μπροστά μας. Ήταν θετικό για εμάς το γεγονός ότι έγινε εύκολο το παιχνίδι για την ομάδα μας. Σε ότι αφορά τον τελικό, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πως πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι».

Ο Άκης Καλλινικίδης πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη κι άνετη νίκη του. Σήμερα θέλαμε να του βάλουμε δύσκολα, αλλά κάναμε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα. Θέλαμε επίσης να βάλουμε διάθεση στο παιχνίδι μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η αποστολή μας έγινε πολύ δύσκολη από τη στιγμή που δεν βγάλουμε παρά ελάχιστες άμυνες στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο σ’ αυτό το παιγνίδι. Είναι καιρός για ξεκούραση».