«Σημαντικό το μυαλό και το ομαδικό πνεύμα»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης στη σημασία του μυαλού και του ομαδικού πνεύματος που επέδειξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πολύ δυνατή προπόνηση, να έχουμε ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ήταν πολύ σημαντικό να είμαστε έτοιμοι στο μυαλό, πνευματικά, γιατί μετά τον τελικό του Κυπέλλου είχαμε «αδειάσει» κάπως. Κρατάμε το ομαδικό πνεύμα κάτι που φαίνεται στις 28 ασίστ. Ήταν ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι, υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε… Δεν νομίζω ότι χρίζει περισσότερης τεχνικής ανάλυσης το παιχνίδι. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ίκαρο και εμείς… συνεχίζουμε».

Ο προπονητής του Ικάρου, Γιώργος Καλαφατάκης, δήλωσε: «Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς και στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του κυπέλου. Ο αγώνας ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα για εμάς. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Βρίσκομαι μια εβδομάδα στην ομάδα Ήθελα περισσότερο να ανεβάσουμε την ψυχολογία ορισμένων παιδιών, γιατί έχουν ταλέντο και πολύ μπάσκετ και ευτυχώς που αυτό το πήραμε σήμερα. Δεν επιδέχεται κριτικής και τεχνικής ανάλυσης το παιχνίδι από την πλευρά μας. Είναι μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και περιμένουμε και τους τραυματίες τους οποίους από τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα τους έχουμε κοντά μας».

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μιλώντας από την πλευρά των παικτών του τριφυλλιού τόνισε: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Είχαμε εντολές να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε δυνατά, να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο από την αρχή του παιχνιδιού. Ήταν πολύ σημαντικό ψυχολογικά για τα επόμενα παιχνίδια κυρίως στην Ευρωλίγκα να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Καταφέραμε με τη δυνατή άμυνα και συγκέντρωση στο συγκεκριμένο κομμάτι να κάνουμε το παιχνίδι πιο εύκολο. Όλοι γνωρίζαμε άλλωστε τι συνέβη στον πρώτο γύρο. Τα υπόλοιπα κύλησαν ομαλά και ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι».