Πεδουλάκης: «Η ομάδα ανταποκρίθηκε στο «πρέπει»

Η πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι παίκτες του στην αναμέτρηση με την Αναντολού Έφες, έγινε σημείο αναφοράς από τον Αργύρη Πεδουλάκη, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

«Ήταν μια πολύ καλή νίκη για εμάς σε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η Έφες είχε ρυθμό και αυτοπεποίθηση φτάνοντας εδώ. Η νίκη μας στηρίχθηκε στο αμυντικό κομμάτι περισσότερο, καθώς η Έφες είναι ομάδα που βρίσκει εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και μέσα από τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Όταν δεν έχουν επιστρέψει οι ψηλοί, «χτυπάνε» τα γκαρντ, παίζουν ένας με έναν και βρίσκουν λύσεις, χρησιμοποιώντας τα αθλητικά τους προσόντα. Στο δεύτερο ημίχρονο δέσαμε την άμυνά μας περισσότερο, ήμασταν καλύτεροι στη περιστροφές, δεν κάναμε πολλά λάθη και στο σχήμα με τον Γιόνας στο τέσσερα, γίναμε πιο επιθετικοί, παίξαμε πιο επιθετικά στην άμυνά μας, ανοίξαμε τις αποστάσεις της Έφες και έγινε πιο εύκολο να φτάσουμε στη νίκη. Ο Ρόκο έκανε εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ και στο αμυντικό κομμάτι, γενικά τα γκαρντ βοήθησαν πολύ στα ριμπάουντ. Εκεί στηρίχθηκε η νίκη και έπειτα η πλάστιγγα έγειρε σε εμάς: Όταν το παιχνίδι έφυγε από το ανοιχτό γήπεδο και πήγε στο 5 εναντίον 5 όπου ήμασταν καλύτεροι».

Σε ερώτηση για το πόσο κοντά στην πρόκριση είναι ο Παναθηναϊκός, δήλωσε: «Από την αρχή της χρονιάς κοιτάμε τον επόμενο αγώνα. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Έχουμε ακόμη πολλά δύσκολα παιχνίδια. Κοιτάμε τον αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα και τον ΚΑΟΔ. Το τι θα γίνει θα το δούμε, που θα κάνουμε τον τελικό μας απολογισμό. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε αυτή μας τη λογική. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε την εικόνα μας σε κάθε παιχνίδι, και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Και πολύ θετικό είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι υπήρχε το «πρέπει» και η ομάδα ανταποκρίθηκε στο «πρέπει». Αυτό κάνει την ομάδα πιο καλή».

Όσο για την τελική διαφορά, ο Πεδουλάκης δήλωσε: «Είχαμε πει ότι η διαφορά είναι το τελευταίο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Τη διεκδικήσαμε στο τέλος αυτή τη διαφορά, αλλά το κομμάτι αυτό μικρή σημασία έχει για εμάς».

Ο προπονητής της Αναντολού Έφες, Οκτάι Μαχμουτι, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Παίξαμε καλό μπάσκετ για 35 λεπτά, αλλά κάπου χάσαμε την πειθαρχία μας στην άμυνα, αλλά και επιθετικά δεν λειτουργήσαμε όπως έπρεπε. Στο τέλος ηττηθήκαμε, καθώς ο Παναθηναϊκός βρήκε καλό ρυθμό στα σουτ και πήρε τη νίκη. Χάσαμε έναν από τους στόχους που είχαμε καθώς ηττηθήκαμε, αλλά από την άλλη δεν χάσαμε τη διαφορά με την οποία είχαμε νικήσει στον πρώτο γύρο, αυτή των 14 πόντων. Έχουμε δρόμο ακόμη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».