«Εμείς θα παίξουμε για τη νίκη»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη 14η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, προπονητής του Παναθηναϊκού, μίλησε για την αναμέτρηση σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

«Αύριο είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στο Top16, πέφτει η αυλαία της φάσης και αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει μεγάλη ποιότητα σε όλες τις θέσεις και βάθος, έχει εμπειρία… Τελευταία δοκιμάζει και διαφορετικά σχήματα. Εμείς αύριο θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, πιστεύουμε ότι θα είναι πολλοί φίλοι της ομάδας στο πλευρό της, με κόσμια συμπεριφορά, για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη και να συνεχίσουμε στους οχτώ με χαμόγελο. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι, είχαμε κάποια μικροπροβληματάκια, αλλά έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη».

Ο Πεδουλάκης ρωτήθηκε για τα σενάρια που υπάρχουν ενόψει της συνέχειας: «Δεν μας ενδιαφέρουν. Μπορεί να ενδιαφέρουν τον κόσμο, ο οποίος ασχολείται και καλά κάνει, αλλά εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας για τη νίκη. Δεν εξαρτάται από εμάς μόνο το τι θα γίνει στη συνέχεια άλλωστε. Θα παίξουν ρόλο κι άλλα αποτελέσματα».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού απάντησε και σε σχετική ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί το τεχνικό επιτελείο την κούραση τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια που έφερε μαζί της η αλλαγή του συστήματος του Top16. «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει κούραση. Είναι το 24ο παιχνίδι στην Ευρώπη το αυριανό, έχουμε δώσει 46 αγώνες με το ελληνικό πρωτάθλημα και είμαστε κοντά στα 60 παιχνίδι ήδη με τα φιλικά και τους αγώνες Κυπέλλου. Είναι πάρα πολλά για μία χρονιά στην οποία ο Παναθηναϊκός αναδομείται. Σε μια χρονιά που δεν έχουμε τους 14-15 παίκτες, με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει και ένα rotation, ώστε να μειώνεται η κούραση. Και η ΤΣΣΚΑ μείωσε το μπάτζετ της στο παρελθόν και δεν μπήκε στους 16… Θεωρώ όμως ότι έχει βοηθήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπαρχει πολύ κλίμα ανάμεσα στους παίκτες, έχουν κίνητρο και είναι ομάδα! Επίσης, μέσα από το αμυντικό κομμάτι έχουμε πάρει νίκες, παρά το ότι μπορεί να μην ήμασταν ιδιαίτερα καλοί στην επίθεση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς το πρόγραμμα αυτό. Αλλά θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό. Είχα πει στο τουρνουά της Σόφιας που ήταν τραυματίας το Διαμαντίδης, ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και χωρίς αυτόν. Ήταν κάτι που χρειάστηκε στην πορεία. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν την εμπειρία των συνεχόμενων αγώνων. Δοκιμάζονται και το σώμα, αλλά και το μυαλό. Είναι κι αυτό μέρος της προπόνησης, μέρος του να παίζεις στον Παναθηναϊκό που έχει απαιτήσεις και πίεση. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό».