"Πάμε να πολεμήσουμε!"

Τα λάθη που έκανε η ομάδα και στα οποία θα πρέπει να σταθεί και η συνέχεια που θα πρέπει να είναι καλύτερη στην Πέμπτη αναμέτρηση ήταν από τα βασικά σημεία αναφοράς στα όσα ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού φρόντισε να δώσει και το σύνθημα: «Πάμε για να παλέψουμε για τη νίκη στη Βαρκελώνη».

«Ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς. Από το πρώτο δεκάλεπτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάναμε εύκολα το λάθος και αμυντικά και επιθετικά. Ουσιαστικά άφηναν το σουτ από το τέσσερα και προσπαθούσαν να αποκόψουν εντελώς τον Δημήτρη Διαμαντίδη από το παιχνίδι. Δεν είχαμε την υπομονή που έπρεπε, προσπαθήσαμε να σπάσουμε τη ζώνη, να πάμε σε επιθέσεις με μία πάσα. Ακόμη και όταν βρήκαμε ελεύθερα σουτ, είχαμε πολύ άσχημο ποσοστό ειδικά στα σουτ τριών πόντων. Έχω ξαναπεί ότι η ομάδα χρειάζεται την εμπειρία. Συνεχίζουμε όμως. Έγινε το 2-2 και θα συνεχίσουμε με το ίδιο «δόγμα». Πάμε στη Βαρκελώνη για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα δούμε τα λάθη μας, τι πρέπει να διορθώσουμε και θα προχωρήσουμε».

Σε ερώτηση για το γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης από τα μισά της τρίτης περιόδου και μετά, ο Πεδουλάκης δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι ο Σόφο ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο, πολλές φορές και στο transition και σε οργανωμένο παιχνίδι δεν πήρε την μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα αμυντικό. Έκανε 2-3 λάθη συνεχόμενα. Ίσως ήταν και η κόπωση… Τον τραβήξαμε έξω, θέλαμε μεγαλύτερη πίση στην άμυνα και δεν μπορεί να βγει να μαρκάρει. Παίξαμε με τον Ματσιούλις, ο οποίος πήρε προσπάθειες με το πάθος του. Χρειάζεται όμως και το μυαλό. Απόψε λειτουργήσαμε με το πάθος και όχι με τη λογική. Η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της γρήγορα και δεν την ανέκτησε».

Αναφορικά με τη ζώνη που έχει επιλέξει να παίξει η Μπαρτσελόνα από το δεύτερο ημίχρονο της τρίτης αναμέτρησης ακόμη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο το τι κάνει, όπως είναι ξεκάθαρο και το τι κάνουμε εμείς για παράδειγμα με τον Σάδα. Αφήνει το τέσσερα. Δεν είναι ακριβώς ζώνη αυτό που παίζει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με τα παιδιά που έχουμε. Όπως σήμερα, που περάσαμε τον Ματσιούλις στο τέσσερα, αλλά ήταν ήδη χρεωμένος με φάουλ. Η Μπαρτσελόνα ξέρει να χτυπά τις αδυναμίες και τα mis match μιας ομάδας. Έχει τον πρώτο λόγο και το είχαμε πει από την αρχή, χάρη στην εμπειρία της».

Ο Πεδουλάκης μίλησε και για το ψυχολογικό κομμάτι. Τον ενθουσιασμό που φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες, αλλά και την απογοήτευση που ενδεχομένως υπάρχει τώρα στην ομάδα: «Τα παιδιά είχαν μεγάλη διάθεση. Λογικό είναι όταν δεν έχεις παίξει μπροστά σε τόσο και τέτοιο κόσμο, να σε παρασύρει ο ενθουσιασμός. Όταν περνούν τα πρώτα λεπτά, βγαίνει η συνήθεια. Το ίδιο έγινε και τώρα. Όσο για τη συνέχεια… Από αύριο θα δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρουμε αν παίξουμε την Κυριακή ή όχι ακόμη. Θα πρέπει να προστατεύσουμε και τα παιδιά, ενόψει της συνέχειας. Έχουμε μέρες μπροστά μας να δουλέψουμε, να μιλήσουμε και να πάμε να παίξουμε με το χαρακτήρα που δείχνουμε όλη τη χρονιά. Ξέρουμε ότι είναι μια σειρά αγώνων. Τίποτα δεν έχει τελειώσει… Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι πιο έμπειρη, έχει πιο βαθύ ρόστερ, αλλά θα πάμε να πολεμήσουμε, όπως κάνουμε κάθε φορά».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χαβιέ Πασκουάλ, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχισμένοι για τη νίκη. Δουλεύαμε πολλούς μήνες για να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και τώρα θα δώσουμε τον πέμπτο αγώνα στο δικό μας γήπεδο. Αναμετρούνται δύο ομάδες υψηλού επιπέδου, δύο ομάδες που ήθελαν πολύ τη νίκη. Πάλεψαν και οι δύο σκληρά για να την κατακτήσουν. Οι παίκτες μου έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο, κάτι που δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε στους προηγούμενους τρεις αγώνες. Ήταν κάτι που μας έκανε να παίξουμε πιο άνετα. Την ίδια στιγμή μεταφέραμε την πίεση στον Παναθηναϊκό. Και πάλι όμως κατάφερε να μειώσει, να φτάσει στους οχτώ πόντους, αλλά ένα τρίποντο του Χουάν Κάρλος Ναβάρο οδήγησε και πάλι στο +11 και ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα».