Πεδουλάκης : «Διπλός στόχος»

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που ήθελε στην πρεμιέρα των play offs, αν και είχε έναν ακόμη στόχο στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στον Ίκαρο, όπως τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Είχαμε δύο στόχους σήμερα. Θέλαμε τη νίκη στον πρώτο αγώνα των play offs, αλλά και να εντάξουμε τους δύο παίκτες που αποκτήθηκαν τελευταία και ειδικά τον Γκουίν, ο οποίος ήρθε πριν από λίγες μέρες. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν και τόσο συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά στις επιστροφές και στο πικ εντ ρολ.Και περισσότερο στις περιστροφές. Στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρευτήκαμε στο κομμάτι της άμυνας, γίναμε πιο επιθετικοί και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για τον Γκουίν, τόνισε: «Είναι ένας παίκτης, ο οποίος στην επίθεση έχει το «πακέτο». Πρέπει να ενταχθεί στη φιλοσοφία της ομάδας. Είναι λίγος ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, το ξέρουμε, αλλά ήταν απαραίτητος ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα σήμερα… Είναι εκτός ο Τσαρτσαρής. Έχουμε δώσει πάνω από 70 αγώνες και αυτές τις μέρες φορτώσαμε με προπονήσεις, έγιναν προπονήσεις με ένταση, γιατί ουσιαστικά είναι οι τελευταίες που μπορούμε να κάνουμε με αυτό το ρυθμό. Σήμερα λοιπόν η παρουσία του Γκουίν μας έδωσε το δικαίωμα να μοιράσουμε το χρόνο, ώστε να μην επιβαρυνθούν και πάλι κάποιοι παίκτες. Είναι το τέλος της χρονιάς και μιλάμε για πάρα πολλά παιχνίδια».

Ο προπονητής του Ικάρου, Γιώργος Καλαφατάκης, δήλωσε: «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για τον Ίκαρο είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα μπαίνει στα πλέι οφ και δεν μπορούμε αυτό να το προσπεράσουμε. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς η ομάδα το τελευταίο διάστημα, όπως προέκυψε με τις αναβολές βγήκε εκτός ρυθμού, μείναμε πολύ πίσω από πλευράς ενέργειας, χάσαμε τη συνοχή μας από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Και σίγουρα επηρεάζει και η παραφιλολογία με το αν η ομάδα μετακινείται. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Όλα αυτά πιστεύω ότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να παρουσιαστούν βασικοί μας παίκτες πολύ κατώτεροι του αναμενομένου. Όχι σήμερα μόνο, αλλά και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Δυστυχώς, άλλοι αποφάσισαν ότι πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Μικρό το κακό, γιατί με τον Παναθηναϊκό οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Θέλαμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Είπαμε στους παίκτες να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν γιατί θα τους έβλεπαν πολλοί και θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για την επόμενη μέρα. Δυστυχώς δεν έδειξαν αυτά που έπρεπε. Είχε ο Γιαννακίδης 5/7 τρίποντα, αλλά με το ποσοστό που είχαμε συνολικά δεν γινόταν να συνεχίσουμε. Οκ.. Να παλέψουμε και να χάσουμε όπως πρέπει. Όταν βασικοί σου παίκτες έχουν προβλήματα, έλειπε και ο Κυρίτσης, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο. Όπως είπα όμως και στην προηγούμενη αγωνιστική, δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν αυτούς τους τρεις μήνες. Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμη, να παίξουμε όσο καλύτερα στο γήπεδό μας, να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Τεχνικά δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στον Αργύρη και να του ευχηθώ το καλύτερο για τη συνέχεια».

Σε ερώτηση για το πόσο έχει επηρεάσει όλη η συζήτηση για το αύριο του Ικάρου, ο Καλαφατάκης δήλωσε: «Όταν ανέλαβα έτσι ήταν τα πράγματα… Και όχι μόνο αυτό, αλλά αλλάξαμε και έδρα, παίξαμε σε ένα καινούριο γήπεδο με πολύ μεγάλες προσπάθειες να επανέλθει η ομάδα στην Καλλιθέα για να παίξει. Η παραφιλολογία ότι η ομάδα δίνεται, ότι φεύγει, χωρίς να έχει πει κάτι ο πρόεδρος στα παιδιά, σίγουρα επηρεάζει. Πιστεύω όμως ότι πιο πολύ επηρέασε ότι χάσαμε το ρυθμό μας. Σε ότι αφορά την αλλαγή προπονητή, η ομάδα είχε ταλέντο, είχε καλούς παίκτες, αλλάξαμε δυο τρία πράγματα, έγιναν πιο διακριτοί οι ρόλοι, πίστεψαν περισσότερο στον εαυτό τους τα παιδιά, έβγαλαν το ταλέντο τους, αξιοποιήσαμε και κάποια παιδιά που είτε από τραυματισμό δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και η ομάδα πέτυχε το στόχο της. Το σημαντικό είναι να τελειώσει όσο καλύτερα γίνεται η χρονιά».

Ο Ραμέλ Κάρι δήλωσε: «Νομίζω ότι απόψε κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι για εμάς. Είχαμε πολύ χώρο για βελτίωση. Η νίκη είναι καλή μπαίνοντας στα πλέι οφ. Όταν κερδίζεις πάντα είναι καλό. Το θέμα για εμάς είναι ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα».

Ο Αλέξανδρος Μήτσιαλος τόνισε: «Ήταν περισσότερο ένας αγώνας διαδικαστικού χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον Παναθηναϊκό. Θέλαμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, να παίξουμε με πάθος. Έτσι κι αλλιώς είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έβδομη θέση που κατακτήσαμε στο πρωτάθλημα. Έγινε πολύ καλή δουλειά τους τελευταίους μήνες. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες μέρες, όπως του Κυρίτση για παράδειγμα. Αυτό που θέλουμε είναι να ευχαριστηθούμε τον έναν ή τους δύο αγώνες που απομένουν όσο το δυνατόν περισσότερο».