Πατ Καλάθης: «Μια μεγάλη οικογένεια»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Αστάνα (2/10, 19.00), σε ένα φιλικό προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, θα «αντιμετωπίσει» κι ένα οικείο πρόσωπο, σε αυτό του Πατ Καλάθη. Ο Καλάθης αγωνίστηκε με το τριφύλλι την περίοδο 2011-12. Και τώρα επιστρέφει ως αντίπαλος. Αλλά πάντα ως φίλος.

-Πώς νιώθεις επιστρέφοντας στην Ελλάδα;

«Είναι πολύ όμορφο που επιστρέφω και που μπορώ να δω ξανά τα πάντα. Πέρασα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και τη νιώθω σαν το σπίτι μου μακριά από το σπίτι μου στην Ευρώπη».

-Είναι περίεργο για σένα να παίζεις ως αντίπαλος απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Έχω περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου παίζοντας ως αντίπαλος απέναντι στον Παναθηναϊκό, παρά ως παίκτης του Παναθηναϊκού, οπότε μάλλον το νιώθω φυσιολογικό. Και σίγουρα ανυπομονώ να παίξω απέναντι στον Μάικ (σ.σ. Μπατίστ) ή τον Μήτσο (Διαμαντίδης). Θα είναι όμορφο!»

-Τι είναι αυτό που σου έλειψε περισσότερο από την Αθήνα και την ομάδα;

«Αυτό που μου έλειψε περισσότερο ίσως παίζοντας για τον Παναθηναϊκό είναι ίσως η σχέση που είχαμε μεταξύ μας οι παίκτες και οι οικογένειές μας. Ήμασταν σαν μια μεγάλη οικογένεια. Ήταν πραγματικά κάτι ξεχωριστό».

-Πώς σου φαίνεται η καινούρια σου ζωή; Προσαρμόζεσαι;

«Μέχρι στιγμής, όλα είναι καλά στην Αστάνα. Τα πάντα είναι πολύ σύγχρονα. Το γήπεδο είναι υπέροχο, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις και είμαι πραγματικά χαρούμενος για την απόφασή μου να αγωνιστώ εδώ».

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου;

«Έχοντας παίξει πια με τους νέους συμπαίκτες μου, πραγματικά αισθάνομαι ότι έχουμε πολύ ταλέντο στην ομάδα. Πιστεύω ότι στόχος μας είναι το final four της VTB και πιστεύω ότι είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί».

PHOTOS