CLUB

ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.K.E.

 

Το όραμα του προγράμματός μας είναι η εξισορρόπηση των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών αξιών στην βασική στρατηγική του Συλλόγου.

Εστιάζουμε στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας υποστηρίζοντας υπεύθυνες πρωτοβουλίες.

Σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μας, δεσμευόμαστε να αναζητούμε συνεχώς τρόπους υποστήριξης της κοινωνίας και δημιουργίας θετικού αντίκτυπου.

Παρακάτω  παρουσιάζουμε όλες τις ενέργειες που διοργανώσαμε κατά τη σεζόν 2022-23.

Euroleague Basketball “ONE TEAM”
 

#WeAreAllOneTeam

Για 9η συνεχή χρονιά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός συμμετείχε στο Πρόγραμμα ΕΚΕ της Euroleague Basketball ONE TEAM.

Για τη σεζόν 2022-23, το κύριο κοινωνικό ζήτημα στο οποίο σταθήκαμε ήταν η Διανοητική Αναπηρία, και ήμασταν ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε για άλλη μια φορά με τα Special Olympics Hellas.

Το πρόγραμμά μας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023.

Οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Προπονητικό Κέντρο του ΟΑΚΑ και βασικό μας κριτήριο ήταν η εύκολη πρόσβαση των αθλητών.

Ένας από τους στόχους μας ήταν να περιβάλλουμε το πρόγραμμα με δύο προπονητές εξειδικευμένους στα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Επίσης, πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμά μας είχαν εθελοντές προπονητές από τα Special Olympics Hellas.

Οι προπονητές μας ήταν βασικός λόγος υψηλής απόδοσης του προγράμματός μας, αφού βοήθησαν τους συμμετέχοντες να κοινωνικοποιηθούν μέσω του μπάσκετ και να ανταποκριθούν στις αξίες που θέσαμε.

Οι 13 εβδομαδιαίες συνεδρίες μας επικεντρώθηκαν σε διαφορετικές πτυχές και χρησιμοποιήσαμε ασκήσεις μπάσκετ για να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις αξίες που τους εισήχθησαν.

Οι συμμετέχοντες μας κατάλαβαν τη σημασία της οικοδόμησης ομάδας, της διαφορετικότητας, της αυτοεκτίμησης, της εμπιστοσύνης, των φιλοδοξιών, της δέσμευσης, της λήψης αποφάσεων, των κινήτρων, της ισότητας, της πειθαρχίας, της προσωπικής ευθύνης, της αίσθησης της κοινότητας, της επικοινωνίας και της φιλίας.

Οι παίκτες μας Paris Lee και Derrick Williams ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γίνουν πρεσβευτές του PAO BC ONE TEAM.

Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού – 5 Δεκεμβρίου 2022

Στις 5 Δεκεμβρίου, διοργανώσαμε μια διαδραστική εκδήλωση με τους συμμετέχοντες του ONE TEAM, προκειμένου να εισαγάγουμε και να συζητήσουμε τη σημασία του εθελοντισμού και τη σημασία της ανταπόδοσης σε άλλους. Η επικεφαλής προπονήτρια του προγράμματος ONE TEAM παρουσίασε τα οφέλη του εθελοντισμού και απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων που έθεσαν τα παιδιά.

Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις – Δεκέμβριος 2022

 

Μία από τις αξίες που πάντα θα υπερασπιζόμαστε είναι να δίνουμε πίσω στην κοινότητα και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων ο οργανισμός θέλει αλλά και δίνει το 100% για να χαμογελούν τα παιδιά. Τον Δεκέμβριο του 2022, παίκτες, προπονητικό επιτελείο και η Διοίκηση είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τόσο τα Παιδικά Χωριά SOS όσο και το Νοσοκομείο Παίδων «ΜΗΤΕΡΑ» και να μοιράσουν χριστουγεννιάτικα δώρα!

Παιδικά χωριά SOS

Παίκτες, προπονητικό επιτελείο και ανώτατα στελέχη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη Αττικής και οι μικροί μας φίλοι μας καλωσόρισαν και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους.

Αφού προσέφεραν σε όλους τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με τα παιδιά, δημιουργώντας στιγμές που θα κρατήσουν για πάντα!

Όπως τόνισε ο κ. Βασίλης Παρθενόπουλος, Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
«Ήταν μια μοναδική εμπειρία, που θα θυμόμαστε πάντα».

Νοσοκομείο παίδων «ΜΗΤΈΡΑ»

Για μια ακόμη χρονιά, οι αθλητές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών που έχουν πραγματική ανάγκη. Λίγες μέρες πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Ντουέιν Μπέικον, ο Πάρις Λι και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, όσο και μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Παίδων «ΜΗΤΕΡΑ» και σκόρπισαν χαρά. Αυτές τις γιορτινές μέρες είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά και τους γονείς τους, να φωτογραφηθούμε και να τους προσφέρουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους. Η ανταμοιβή των χαμόγελών τους για άλλη μια φορά ήταν ανεκτίμητη.

Πρωτοβουλία “Block the Violence

Θεωρώντας υποχρέωση την εξάλειψη της βίας κάθε μορφής, για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιήσαμε δύο δραστηριότητες υπό την ομπρέλα της Πρωτοβουλίας «Block the Violence» της Ομάδας, προκειμένου να ενισχύσουμε τη διάδοση του μηνύματος τόσο στους φιλάθλους μας όσο και στα μέλη της PAO BC Academy.

Πιο συγκεκριμένα, εστιάσαμε στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καθώς και στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – 25 Νοεμβρίου 2022

Στον εντός έδρας αγώνα μας εναντίον της Partizan Belgrade όλο το οπτικοακουστικό υλικό που δημιουργήθηκε για το jumbotron του γηπέδου, ήταν αφιερωμένο στην προώθηση της σημασίας της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Διεθνής Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού – 6 Μαρτίου 2023

Μία από τις βασικές μας αξίες είναι να εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά. Για το λόγο αυτό, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, οι αθλητές της PAO BC Academy είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα με τον ψυχολόγο του Συλλόγου μας και έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην προσπάθειά τους να εξαλείψουν το φαινόμενο.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στέκεται στο πλευρό των σεισμοπαθών της Τουρκίας και της Συρίας

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Περισσότεροι από 51.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με χιλιάδες ακόμα τραυματίες.

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όλοι στο Σύλλογο, συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων μας, και της PAO BC Academy συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια συλλογής ανθρωπιστικού υλικού για να σταλεί στα θύματα που έχασαν τα σπίτια τους και τους κόπους μιας ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα μας στην Euroleague με τη Valencia Basket (10 Φεβρουαρίου) και του αγώνα μας στη Basket League εναντίον του Προμηθέα Πάτρας (13 Φεβρουαρίου), είδη υγιεινής, είδη πρώτων βοηθειών και υγειονομικής περίθαλψης, κουβέρτες, υπνόσακοι και ζεστά ρούχα συγκεντρώθηκαν στον χώρο μας και στάλθηκαν σε όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό. Η ανταπόκριση όλων ήταν πραγματικά συγκινητική.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός συμμετείχε σε μια εκστρατεία όπου κάθε πόντος που πέτυχε η ομάδα εναντίον του Προμηθέα Πάτρας μετατράπηκε σε οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στέκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, μετωπική σύγκρουση δύο τρένων σημειώθηκε στην περιοχή της Θεσσαλίας. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 57 άνθρωποι και πολλοί τραυματίστηκαν. Μετά το 3ήμερο πένθος με όλες τις εκδηλώσεις να έχουν αναβληθεί, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα και να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα θύματα και τις οικογένειές τους. Ως εκ τούτου, δημιουργήσαμε ειδικές μαύρες φανέλες για τον εντός έδρας αγώνα μας με την Καρδίτσα στις αρχές Μαρτίου 2023.

Συμπεριληπτική Προπόνηση με τη συμμετοχή αθλητών Special Olympics Hellas & PAO BC Academy U16

Για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas και την PAO BC Academy, διοργανώσαμε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ μια συμπεριληπτική προπόνηση, με τη συμμετοχή τυπικών και μη τυπικών αθλητών.

Στόχος μας ήταν να προωθήσουμε τη σημασία μιας κοινωνίας όπου όλοι είναι ίσοι και νιώθουν ότι ανήκουν, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή τις ικανότητές τους.

Τυπικοί και μη τυπικοί νέοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να παίξουν μπάσκετ, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να στείλουν ένα ισχυρό, κοινό μήνυμα ότι όλοι είναι μοναδικοί και ίσοι.

Μέσω αυτής της εκπαιδευτικής συνεδρίας, θέλαμε να δώσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες μια διαφορετική οπτική γωνία και να τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν μια νοοτροπία όπου όλοι είναι πολύτιμοι.

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό - 2 Απριλίου 2023

Σε συνεργασία με την PAO BC Academy και τον μεγάλο μας χορηγό, ΟΠΑΠ, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια διήμερη εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει όλα τα μέλη της Ακαδημίας μας και τους γονείς τους, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν, να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Με αυτόν τον τρόπο, η ένταξή τους σε κάθε πτυχή της κοινωνίας δεν θα πρέπει να είναι καθόλου πρόκληση.

Διαδραστικές ομιλίες, συμπεριληπτικές προπονήσεις μπάσκετ, δράσεις και συνεδρίες Q+A, που πραγματοποιήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες της PAO BC Academy, ήταν μερικά από τα δρώμενα της διήμερης εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλων των τυπικών και μη τυπικών αθλητών της PAO BC Academy, στον εντός έδρας αγώνα μας με τον Απόλλωνα Πάτρας. Όλα τα παιδιά μαζί, φορώντας το μπλουζάκι της καμπάνιας, απήλαυσαν το παιχνίδι και συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες στο γήπεδο πριν τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας μας συμμετείχαν επίσης στις ενέργειες, δημιουργώντας ένα μοναδικό παζλ αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Εθελοντική Αιμοδοσία για τους οπαδούς της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ - Basket League

Το αίμα που δίνουμε είναι σανίδα σωτηρίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αλλά και για εκείνους που χρειάζονται μακροχρόνιες θεραπείες.

Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος θέλησε να συνεισφέρει, καθώς η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής. Με την πολύτιμη υποστήριξη του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, στον εντός έδρας αγώνα μας με τον Απόλλωνα Πάτρας, διοργανώσαμε εθελοντική αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ και για άλλη μια φορά οι «πράσινοι φίλαθλοι» ήταν εκεί για να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία μας.

Υψηλή προσέλευση και ένα κύμα αλληλεγγύης που ήταν πραγματικά συγκινητικό.

Βλέποντας τους φιλάθλους μας να υποστηρίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες, μας κάνει πιο δυνατούς και πιο πρόθυμους να ανταποδίδουμε συνεχώς με κάθε δυνατό τρόπο.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - 2 Απριλίου 2023

Ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου είναι η συνεχής προσφορά στην κοινωνία και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Γι' αυτό, για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ξεκινήσαμε μια καμπάνια που ενεργοποιήθηκε σε 5 εντός έδρας παιχνίδια, με σκοπό τη συλλογή παιδικών βιβλίων, βιβλίων λογοτεχνίας και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την ενίσχυση της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μετσόβου, μέρος του ιδρύματος Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα.

Η ανταπόκριση των φιλάθλων μας ήταν μεγάλη, καθώς περισσότερα από 200 βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια στάλθηκαν στη βιβλιοθήκη. Η εκστρατεία υποστηρίχθηκε ενεργά από την PAO BC Academy και τους εργαζόμενους της ομάδας.

“We the Greens” go GREEN!

Εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικού στο ΟΑΚΑ, η σεζόν 2022-2023 ήταν ένα σημείο καμπής.

Σε συνεννόηση με τον συνεργάτη μας, VIVA Wallet, αποφασίσαμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικά ποτήρια στα εντός έδρας παιχνίδια μας και για πρώτη φορά παρουσιάσαμε στο VIP Lounge τα φιλικά προς το περιβάλλον χάρτινα ποτήρια.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι κάτοχοι εισιτηρίων VIP απολάμβαναν τα ποτά τους στα ανακυκλώσιμα χάρτινα ποτήρια, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με στόχο να αφήσουμε το «πράσινο αποτύπωμά μας» στον πλανήτη, την ερχόμενη σεζόν, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των χάρτινων ποτηριών σε όλες τις θύρες του γηπέδου.