Πιτίνο: «Έχουμε ακόμη μεγάλο δρόμο»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ρικ Πιτίνο, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της εντός έδρας αναμέτρησης με το Λαύριο MEGABOLT: «Παρουσιάσαμε βελτίωση κόντρα στο Λαύριο, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά. Πρέπει να κάνουμε την μάδα να παίξει άμυνα όπως πέρσι. Προσπαθούμε. Είμαστε καλύτεροι επιθετικά, αλλά αμυντικά δεν είμαστε στον βαθμό σκληράδας που θέλουμε. Η άμυνα και το ριμπάουντ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα θα το κάνει αυτό. Θα τα καταφέρει. Η άμυνα δεν είναι απλό πράγμα. Χρειάζεται αθλητικότητα, μέγεθος και μπλοκ. Ήμασταν καλοί στις περιστροφές αλλά δεν αρκεί. Είχαμε μόλις μία τάπα. Απέναντι σε ομάδες όπως είναι το Λαύριο δεν γίνεται να έχουμε μία μόνο τάπα. Ο Ντίνος έκανε καταπληκτική δουλειά στο ριμπάουντ, αλλά οι υπόλοιποι παίκτες στις θέση «5» και «3» πρέπει να δώσουν ακόμα περισσότερα. Κάναμε κάποια πράγματα καλύτερα, αλλά ακόμα έχουμε μπροστά μας μεγάλο δρόμο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε και στην απόφασή του να παίξει ζώνη: «Προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε ζώνη. Καλύπτεις τις ελλείψεις σου αλλά αν δεν παίξεις σωστά πληγώνεσαι. Η ζώνη δεν είναι η απάντηση. Με τις αλλαγές πέρσι δίναμε πολλά ριμπάουντ. Μετά παίξαμε άμυνα. Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ένα μεγάλο κορμί στα γκαρντ, ο Θανάσης ένας πολύ αθλητικός παίκτης ο Γκιστ ένας πολύ δυνατός παίκτης, ήμασταν πιο αθλητική ομάδα. Φέτος είμαστε καλύτερη ομάδα επιθετικά. Στην άμυνα και στο ριμπάουντ έχουμε ακόμα δρόμο».

Τελειώνοντας σχολίασε και την απόκτηση του Άντι Ράουτινς: «Ο Ράουτινς επιθετικά θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι μεγάλο γκαρντ και είναι ένας πολύ καλός σουτέρ, αλλά και πολύ καλός πασέρ. Έχει μέγεθος για την άμυνα. Είναι απίστευτος πασέρ. Δεν θα κάνει την άμυνά μας καλύτερη, αλλά στην επίθεση θα μας βοηθήσει πολύ. Στατιστικώς μου άρεσαν πολλά. Αλλά ξαναλέω. Οι αντίπαλοί μας μπήκαν στην ρακέτα 35 φορές και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε 13 ή 14 μπλοκ. Και εμείς κάναμε μόλις 1. Και αυτό είναι απογοητευτικό. ΟΚ, ξέρω ότι δεν μπορώ να περιμένω μπλοκ από τον Ίαν. Δεν είναι τέτοιος αμυντικός. Αλλά ξέρω για τον Ίαν πως όταν έρθει στην κατάσταση που θέλω θα μπορεί να δώσει πάρα πολλά. Είναι ακόμα στα μισά του δρόμου, αλλά δουλεύει πολύ σκληρά για να πετύχει τον στόχο του».

Από την μεριά του ο Χρήστος Σερέλης είπε: «Ξέραμε από την αρχή ότι η διαφορά δυναμικότητας είναι τέτοια που ο τελικός νικητής ήταν γνωστός. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το ματς ως μια καλή προπόνηση για τη συνέχεια. Όσο μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε. Αλλά αι αυτό δεν ήταν εύκολο. Δείξαμε κάποια καλά στοιχεία. Και σε επίθεση και σε άμυνα. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε τον αγώνα ως προπόνηση για την Ευρωλίγκα και τη διπλή αγωνιστική. Το παιχνίδι στο β μέρος έγινε πιο… προπόνηση για να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό και για την ομάδα μου οι δυσκολίες συνεχίζονται μιας και θέλουμε τρεις νίκες για να πούμε ότι τα καταφέραμε».