Πρίφτης: «Με ενέργεια και συγκέντρωση»

Για τη Βαρκελώνη αναχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης (2/2) η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ προκειμένου αύριο να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την FC Barcelona (3/2, 22.00).

Ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: «Θα δούμε κάποια πράγματα στο βίντεο και θα ακολουθήσουμε κάποια τακτική που ευελπιστούμε να μας δώσει μια ευκαιρία να είμαστε κοντά τους. Η Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που διαβάζει σωστά το παιχνίδι και παίζει με ενέργεια.  Έχουμε πάνω από 4-5 πράγματα που θα πρέπει να σκεφτούμε ώστε να αμυνθούμε. Έχουν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ παίζουν και εξαιρετική άμυνα. Θα είναι δύσκολο ματς».

Συνεχίζοντας αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού της FC Barcelona ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τόνισε ότι: «Μπορούν να σκοράρουν από όλες τις θέσεις. Διαθέτουν παιχνίδι από το low post, με περιφερειακούς, με ψηλούς αλλά και με τα τεσσάρια τους. Διαθέτουν Pick n pop παιχνίδι με τα πεντάρια τους, διαθέτουν πολύ καλό σετ παιχνίδι και παίζουν με υπομονή και καλό διάβασμα. Χρειάζεται από μέρους μας ενέργεια, όσο και συγκέντρωση».

Όσο για το αν οι «πράσινοι» μπορούν να εκπλήξουν με κάποιο τρόπο τους Καταλανούς, είπε: «Θα πρέπει να προσεγγίσουμε το ματς σωστά και να παρουσιαστούμε με κάποιο τρόπο ώστε να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος για να μπορέσουμε να κρατηθούμε κοντά τους».

Τέλος, σε ερώτηση για τον τρόπο διαχείρισης του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό απάντησε πως: «Είναι αρκετά πράγματα που διαχειριζόμαστε τώρα. Δεν είναι μόνο ο Γιώργος, είναι και ο Ντάριλ αλλά και ο Στέφαν, που χρειάζεται χρόνο. Θέλει κάποια διαχείριση η κατάστασή τους».

Από μέρους του ο Λεωνίδας Κασελάκης δήλωσε: «Η Μπαρτσελόνα είναι μια πλήρης ομάδα και ο αυριανός αγώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Είναι ένα ματς-πρόκληση για εμάς και θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ώστε να δηλώσουμε ότι είμαστε “παρών” σε τέτοια παιχνίδια».

Αναφορικά με τον Μίροτιτς και τον τρόπο αντιμετώπισής του ο έμπειρος φόργουορντ σημείωσε ότι: «Ο Μίροτιτς είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας ώστε να κάνουμε τη Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίσει τα δικά μας θετικά στοιχεία. Δεν θα κοιτάξουμε μόνο να “σκοτώσουμε” το παιχνίδι τους ώστε να τους βάλουμε δύσκολα».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου απάντησε ότι: «Η ομάδα έχει περίεργη μετάβαση μετά τον κορονοϊό. Δεν είναι εύκολο για έναν αθλητή να βρει το ρυθμό του. Καλώς ή κακώς, όμως, αυτά είναι δικαιολογίες. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στους παρόντες. Σίγουρα είναι μεγάλη η απουσία του αρχηγού μας, αλλά θα πρέπει να δούμε ποιοι είμαστε διαθέσιμοι ώστε να βρούμε τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα και να τις χτυπήσουμε».

PHOTOS