Πρίφτης: «Έχουμε εγωισμό, να περιορίσουμε τα σκαμπανεβάσματά μας»

Οι Δημήτρης Πρίφτης και Νεμάνια Νέντοβιτς μίλησαν εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την FC Bayern Munich (22/3, 21.00).

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», μίλησε αρχικά σχετικά με το αν περιμένει αντίδραση από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στα επόμενα παιχνίδια: «Πρέπει να τη δούμε καταρχήν, πρέπει να αντιδράσουμε. Το βασικό είναι να σταματήσουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα, όπου εμφανιζόμαστε πολύ καλοί σε δύο δεκάλεπτα και πολύ κακοί σε ένα. Και δεν είναι μόνο το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό, είναι και αυτό το Κυπέλλου, είναι πολλά παιχνίδια όπως στη Λάρισα ή χθες στον Κολοσσό στο οποίο εμφανιζόμαστε με δύο διαφορετικά πρόσωπα. Υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις σε αυτό που έχουν να κάνουν και με τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και πρέπει να τον διορθώσουμε, αλλά υπάρχουν και κάποιες δομικές δυνατότητες ή μη δυνατότητες που έχουμε που δεν μπορούν να αλλάξουν, ειδικά όταν λείπουν και κάποιοι παίκτες. Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, υπάρχουν κάποια σχήματα πεντάδων που αμυντικά δεν έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τον ρυθμό από την άμυνα αλλά ταυτόχρονα έχεις ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην επίθεση. Ταυτόχρονα ότι ο Γιόβιτς λείπει και δεν έχουμε έναν άνθρωπο που να είναι αμιγώς πόιντ γκαρντ και να κοντρολάρει λίγο το ρυθμό και το παιχνίδι. Αυτά θα έλεγα ότι είναι δύο δομικά στοιχεία που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις προϋποθέσεις με τις οποίες παίζουμε τα παιχνίδια».

Όσο για το αν είναι αισιόδοξος για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν είπε πως: «Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα είμαστε υγιείς, κάποια βασικά κομμάτια της ομάδας, έτσι ώστε στα πλέι-οφ να εμφανιστούμε με ένα ισορροπημένο και το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε τι θα γίνει, όλη τη χρονιά προέκυψαν αρκετά προβλήματα. Σαφώς όλες οι ομάδες είχαν προβλήματα, αλλά σίγουρα εμάς, με το ρόστερ που έχουμε, μας επηρέασαν λίγο παραπάνω».

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν διαπιστώνει έλλειμμα αθλητικού εγωισμού απάντησε πως: «Ο αθλητικός εγωισμός είναι κάτι που όλοι έχουμε ή θα πρέπει να έχουμε. Θα πρέπει να είναι ένα σημείο αναφοράς αυτό που έγινε στο Σ.Ε.Φ. για να μπορέσουμε να εμφανιζόμαστε πιο σταθεροί, πιο ισορροπημένοι, πιο δυνατοί και αξιόμαχοι. Το τι γίνεται στο μυαλό του καθένα δεν μπορείς να το ξέρεις, όμως εγώ βλέπω ότι όλοι έχουν ενοχληθεί. Μας πειράζει και θα προσπαθήσουμε, το θέμα είναι να έχουμε το ρόστερ με το οποίο θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό με καλύτερες προϋποθέσεις».

Για τα εναπομείναντα ματς της Euroleague, σχολίαζε: «Είναι αγώνας επιβίωσης βασικά. Έχουμε και αύριο προβλήματα, μια έλλειψη στα γκαρντ αφού δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει ο Μποχωρίδης. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (σ.σ με τη Μπάγερν ) στις θέσεις 1-2 θα παίξουν ο Μέικον, ο Σαντ-Ρος και ο Νέντοβιτς. Προφανώς θα χρησιμοποιήσουμε και κάποια άλλα σχήματα που είδατε και με τον Κολοσσό και με τον Ιωνικό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να ελαχιστοποιήσουμε τα σκαμπανεβάσματα μας. Υπάρχουν παιχνίδι που επιστρέψαμε από κακά ξεκινήματα. Το θέμα είναι τα up and down που έχουμε να μην έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Να είναι 2-3 διαδοχικές κατοχές και όχι 6, ανάμεσα σε 2-3 να μπαίνει μια καλή, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση και αυτό να σου επιτρέπει να έχεις επαφή με το σκορ. Αν τα up and down είναι πολύ μεγάλα, είναι ανάλογα δύσκολη η ανάκαμψη».

Από μέρους του, ο Νεμάνια Νέντοβιτς τόνισε σχετικά με την αντίδραση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά το ΣΕΦ και το φινάλε της σεζόν στην Euroleague είπε: «Πρέπει να αντιδράσουμε. Είναι σημαντικό να δείξουμε αντίδραση τους επόμενους δύο μήνες. Στην Euroleague παίζουμε χωρίς πίεση, πιο ήρεμοι. Όχι "χαλαροί", αλλά χωρίς πίεση. Πρέπει να κάνουμε καλά παιχνίδια, δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

Για τις απουσίες του «τριφυλλιού» σημείωσε: «Κάποιοι παίκτες παίζουν σε διαφορετικές θέσεις για να καλύψουν αυτά τα κενά. Τον τελευταίο μήνα δεν έχουμε κάνει δύο φυσιολογικές προπονήσεις. Δεν μπορούμε να παίξουμε 5vs5. Όμως, είναι αυτό που είναι, το έχουμε συνηθίσει. Πρέπει να προσαρμοστούμε και όλοι να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά».

Τέλος, σχετικά με το αν η ποιοτική «απόσταση» του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αντικατοπτρίζεται στους 28 πόντους διαφοράς του ΣΕΦ: «Όχι, όχι δεν είναι αυτή η απόσταση. Θα έχουμε πολλά ματς απέναντί τους μέχρι το φινάλε της σεζόν. Αν φτάσουμε σε αυτούς τους αγώνες με υγιείς παίκτες και αν βρεθούμε σε καλή κατάσταση, πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες».

PHOTOS