Σερέλης: «Να κλείσουμε με νίκη τη σεζόν στην έδρα μας»

Οι Χρήστος Σερέλης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησαν εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με την Alba Berlin για την 33η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague (7/4, 21:00).

Ο προπονητής των πράσινων δήλωσε: «Υπάρχει σίγουρα μία βελτίωση και μία συνέχεια σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, αυτό είναι το πιο βασικό. Δηλαδή, δεν είμαστε από αγωνιστική σε αγωνιστική διαφορετικοί σε αρκετά μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, κυρίως στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε άμυνα, θα πω εγώ. Και το δεύτερο σημαντικό είναι ότι αρχίζουμε και σκεφτόμαστε και τις δύο πλευρές του γηπέδου ανεξάρτητα. Όταν η ομάδα ήταν καλή στην επίθεση, στο παρελθόν, έπαιζε και καλύτερη άμυνα. Πλέον, νομίζω ότι αυτό το πράγμα έχουμε αρχίσει να το έχουμε διαφορετικά στο μυαλό μας, να ξεχωρίζουμε τις καταστάσεις και να προσπαθούμε να είμαστε πάντα στην άμυνα σοβαροί και στιβαροί και στην επίθεση θα υπάρχουν και καλές και κακές επιλογές».

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών είπε: «Είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά θα δούμε. Ίσως περιμένουμε σήμερα στην προπόνηση, τον Πονίτκα και τον Ουόλτερς, αλλά δε νομίζω ότι θα είμαστε με καινούριους παίκτες στο επόμενο παιχνίδι».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό προφίλ της γερμανικής ομάδας που είναι διαφορετικό σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague, σημείωσε: «100% ισχύει αυτό, το λέγαμε και τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για μία ομάδα που, αν και δεν έχει πολλές νίκες, παίζει πολύ διαφορετικά απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες, πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, αλλά και να χάσει από οποιονδήποτε. Με τον τρόπο που παίζουν, με την άγνοια κινδύνου, πολλές φορές τα αποτελέσματα είναι αυτά που δε θα ήθελαν. Πιστεύω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα αυτή η ομάδα, διότι έχει έναν ρυθμό στο παιχνίδι της που είναι πάρα πολύ καλός».

Σε ερώτηση για το αν αποτελεί έξτρα κίνητρο για τον Παναθηναϊκό ότι το προσεχές παιχνίδι θα είναι το τελευταίο φετινό εντός έδρας για εκείνον στην Ευρωλίγκα: «Έχουμε κίνητρο για όλα τα παιχνίδια, το έχουμε πει αυτό. Προφανώς επειδή είναι το τελευταίο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, εντός έδρας, θα θέλαμε να το κερδίσουμε και να κλείσουμε με μία νίκη. Για όση ευχαρίστηση μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο, στην ομάδα, για να έχουμε ακόμα καλύτερη ψυχολογία, θα είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αύριο».

Από μέρους του ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης τόνισε: «Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας για την Ευρωλίγκα θέλουμε πολύ να πάρουμε τη νίκη και να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο».

Σχετικά με τη αμυντική βελτίωση που δείχνει η ομάδα είπε. «Ο κόουτς τονίζει σε καθημερινή βάση πως η άμυνα δεν πρέπει να εξαρτάται από την επίθεση, δηλαδή από το αν θα μπαίνουν τα σουτ ή όχι. Και έτσι πρέπει να είναι. Το μπάσκετ έτσι είναι. Μια μέρα θα μπουν τα σουτ και την άλλη όχι. Η άμυνα και η ενέργεια πρέπει να είναι εκεί κάθε μέρα, τόσο στην προπόνηση όσο και στα ματς».

Αναφορικά με την Alba Berlin σημείωσε: «Η Άλμπα είναι μια ομάδα που τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, που σουτάρει πολύ. Διαθέτει παίκτες που παίζουν μαζί αρκετά χρόνια. Ξεκίνησαν πολύ καλά τη σεζόν, σόκαραν αρκετές ομάδες στην αρχή μεταξύ των οποίων και εμάς καθώς μας κέρδισαν με μεγάλη διαφορά. Σίγουρα μετά δεν είχαν την ανάλογη πορεία. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό έχοντας ως στόχο να αποχαιρετίσουμε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα στο γήπεδό μας με τον καλύτερο τρόπο».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν βλέπει το αυριανό ματς ως μια ευκαιρία για να πάρουν ρεβάνς από τη γερμανική ομάδα απάντησε πως: «Το παιχνίδι δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο για καμία από τις δύο ομάδες, οπότε σίγουρα το να τους εκδικηθούμε, μέσα σε εισαγωγικά, και να πάρουμε μια νίκη γοήτρου είναι σημαντικό για εμάς. Αυτός είναι ο στόχος μας».