Σερέλης: «Δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι»

Για το Βελιγράδι αναχωρεί το απόγευμα της Πέμπτης (13/4) η αποστολή του Παναθηναϊκού εν όψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με την Partizan Mozzart Bet Belgrade (14/4, 21.30) για τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο Χρήστος Σερέλης δήλωσε πριν την αναχώρηση: «Είναι μία πολύ κακή σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ομάδα να είναι αδιάφορη, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι η τελευταία αγωνιστική της Euroleague και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Ειδικά στο Βελιγράδι και σε αυτό το παιχνίδι που το χρειάζεται η Παρτιζάν. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να μας βοηθήσει στα πλέι – οφ της Basket League. Έχουμε δουλέψει αυτές τις τρεις μέρες και μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι. Έχουμε δουλέψει πράγματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να τα ακολουθήσουμε και στο μέλλον».

Για τους σχηματισμούς που σκέφτεται να εφαρμόσει στη συνέχεια σημείωσε: «Σίγουρα έτσι είναι, προσπαθούμε να δούμε τους σχηματισμούς που θα παίξουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ό,τι και αν συμβαίνει είτε είναι καλό είτε κακό, τα άσχημα πρέπει να αποφεύγονται και να επαναλάβουμε μόνο τα καλά».

Τέλος, σχετικά με τη συνέχεια και τα πλέι – οφ της Basket League είπε: «Σίγουρα συμβαίνει αυτό, είναι ένας λόγος αυτός. Τις τελευταίες 40 μέρες είχαμε 15 παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει καθόλου προπόνηση. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε πράγματα σε επίθεση και άμυνα. Περιμένουμε μετά το παιχνίδι και με την Παρτίζαν να βγάλουμε πράγματα στο παρκέ για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ».

Από μέρους του ο Ματέους Πονίτκα τόνισε: «Είμαστε στεναχωρημένοι, σίγουρα στεναχωρημένοι επειδή νομίζω κανείς μας δεν περίμενε αυτή τη σεζόν. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι και ελπίζω να δείξουμε πως αξίζαμε παραπάνω. Θα παλέψουμε και ελπίζω να κάνουμε την έκπληξη».

Στη ερώτηση σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να βρουν κίνητρο για τέτοιου είδους αγώνες, απάντησε πως: «Για μένα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Πάμε εκεί, σε μια από τις «καυτές» ομάδες αυτή τη περίοδο στη Euroleague, σε ένα γήπεδο με 20.000 κόσμο, θα αγωνιστούμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να σου δώσει κίνητρο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα έπρεπε να είναι φυσικό να έχεις το κίνητρο να αγωνιστείς απέναντι στη Παρτιζάν».

Τέλος, αναφορικά με το πως έχει στο μυαλό του την επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Euroleague είπε: «Έχουμε τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί στα playoffs. Οι τελευταίοι αγώνες της Basket League μας έδειξαν ότι οι ομάδες δεν είναι «κοιμισμένες», γίνονται όλο και καλύτερες. Δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλοί για να κερδίσουμε τους αγώνες και να παλέψουμε για το πρωτάθλημα».