Το πρόγραμμα προετοιμασίας του Παναθηναϊκού

Για την Kranjska Gora της Σλοβενίας θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής (1/9) η αποστολή του Παναθηναϊκού, όπου και θα λάβει χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στις 4/9 οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν την KK Krka Novo mesto σε φιλική αναμέτρηση και στις 7/9 θα παίξουν απέναντι στην Cedevita Olimpija στη Λιουμπλιάνα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα και την επόμενη ημέρα (9/9) θα αντιμετωπίσει την ρουμάνικη U-BT Cluj Napoca στο πλαίσιο του τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» στο Περιστέρι. Στις 10 Σεπτεμβρίου το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι bwin στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας του συγκεκριμένου τουρνουά, ενώ στις 13/9 θα γίνει ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι με την ομάδα των Δυτικών Προαστίων.

Το διήμερο 16-17/9 ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στη Ρόδο προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «NICK GALIS INTERNATIONAL TOURNAMENT» με τη συμμετοχή των Maccabi Playtika Tel Aviv, Partizan Mozzart Bet Belgrade και Fenerbahce BEKO Istanbul. Το Σάββατο 16/9 θα αντιμετωπίσει τη Fenerbahce BEKO Istanbul και την Κυριακή 17/9 θα κοντραριστεί με την Maccabi Playtika Tel Aviv.

Από το πρόγραμμα των φιλικών προετοιμασίας δεσπόζει το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου 2023, στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του Συλλόγου.

Η Anadolu Efes, η Partizan Mozzart Bet Belgrade και η Bayern Munich ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό τουρνουά, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των φιλικών προετοιμασίας του Παναθηναϊκού:

4/9: KK Krka Novo mesto - Παναθηναϊκός
7/9: Cedevita Olimpija – Παναθηναϊκός
9/9: U-BT Cluj Napoca – Παναθηναϊκός (Τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»)
10/9: Περιστέρι bwin – Παναθηναϊκός (Τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»)
13/9: Περιστέρι bwin - Παναθηναϊκός
16/9: Παναθηναϊκός – Fenerbahce BEKO Istanbul («NICK GALIS INTERNATIONAL TOURNAMENT»)
17/9: Παναθηναϊκός – Maccabi Playtika Tel Aviv («NICK GALIS INTERNATIONAL TOURNAMENT»)
23-24/9: 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τη συμμετοχή των Anadolu Efes, Partizan Mozzart Bet Belgrade και Bayern Munich