Πρίφτης: «Πλεονέκτημα η παρουσία του κόσμου μας»

Οι Δημήτρης Πρίφτης και Οκάρο Γουάιτ μίλησαν εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με την Fenebahce Beko (7/10, 21.00) για την δεύτερη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ άσχημη εβδομάδα και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Θα πρέπει να εμφανιστούμε στο γήπεδο και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Να επιδείξουμε μια μεγαλύτερη σταθερότητα, γιατί έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό μας πρόβλημα».

Όσο για το αν θεωρεί πως η ομάδα του χρειάζεται χρόνο για να δείξει αυτό που μπορεί, ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε ότι: «Ισχύει πως ακόμη είναι νωρίς και κάποια πράγματα πρέπει να εδραιωθούν μέσα μας, κάτι που απαιτεί χρόνο. Βέβαια, για το τελευταίο αποτέλεσμα δεν μπορούμε να επικαλεστούμε καμία απολύτως δικαιολογία. Με όλο τον σεβασμό στον Άρη νομίζω πως ήταν μια πολύ κακή διαχείριση από την πλευρά μας».

Αναφορικά με την Fenerbahce Beko τόνισε: «Η Φενέρ διαθέτει μια περιφερειακή απειλή από Ντε Κολό και Χένρι, έχει μια καλή τετράδα ψηλών, που είναι καλοί τόσο στο πικ εν ρολ όσο και στο post up παιχνίδι καθώς και post up στη θέση 3. Έχει αρκετά θέματα που θα πρέπει να διαχειριστούμε αμυντικά, έχει και κάποιες αδυναμίες, το θέμα είναι θέμα πως θα εμφανιστούμε κάποιες στιγμές που θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις στο γήπεδο και τι αποτελεσματικότητα θα έχουμε κυρίως στο μακρινό σουτ».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η παρουσία του κόσμου θα αποτελέσει πλεονέκτημα για την ομάδα ή αν θα φέρει περισσότερη πίεση, ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν ξεκάθαρος: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι θετικός, αισιόδοξος και υποστηρικτικός απέναντι στην ομάδα. Είχαμε μια πρώτη εμπειρία από το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και νομίζω πως η παρουσία του κόσμου αποτελεί περισσότερο πλεονέκτημα για την ομάδα παρά, αν μπορεί να το πει κάποιος, μειονέκτημα υπό την έννοια του επιπλέον άγχους ή της πίεσης».

Από μέρους του ο Οκάρο Γουάιτ τόνισε: «Είχαμε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα πρώτα για την Ευρωλίγκα και ακολούθως για το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε τα περιθώρια να κοιτάζουμε πίσω μας, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Η Φενέρ είναι μια σκληρή και έμπειρη ομάδα αλλά θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να την αντιμετωπίσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχει να κάνει με οποιαδήποτε αντίπαλη ομάδα αλλά μόνο με τη δική μας. Πρέπει να δούμε πως θα βελτιωθούμε, να δουλέψουμε σκληρά και μετά να δούμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Ξέρουμε τι κάναμε λάθος στα δύο πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, είναι εύκολο να το καταλάβεις βλέποντας τα βίντεο. Επιβάλλεται να διορθώσουμε τα λάθη μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ώστε να τα καταφέρουμε».