Πρίφτης: «Να είμαστε σκληροί πνευματικά»

Οι Δημήτρης Πρίφτης και Τζέρεμι Έβανς εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με την Alba Berlin (10/12, 21.00).

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα διαχειριστούμε. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη με τον Νέντοβιτς. Επανήλθε στην καλή του κατάσταση στην εβδομάδα με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μετά χάσαμε τον Ιωάννη για αρκετές μέρες. Χάσαμε τον Οκάρο για πέντε μέρες, ο Ιωάννης έμεινε για αρκετό καιρό έξω. Σίγουρα, αυτοί οι παίκτες δεν είναι στην κατάσταση που θα θέλαμε. Θα είναι παρόντες αύριο. Αλλά, αυτό το παρόντες πρέπει να μπει σε εισαγωγικά. Προφανώς, η απουσία του Νέντοβιτς είναι αρκετά σημαντική. Παρ' όλα αυτά, εκ των έσω θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Παίζουμε στο γήπεδό μας. Θέλουμε να είμαστε σκληροί, κυρίως πνευματικά και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Σχετικά με τον τραυματισμό του Νεμάνια Νέντοβιτς και το αν υπήρχε πρόθεση από την μεριά του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν ξεκάθαρος: «Όχι, για όνομα του Θεού. Δεν νομίζω. Όχι, όχι. Αλίμονο. Να το πω μια απροσεξία ή μια υπερβολική επιθετικότητα στην άμυνα. Αυτό είναι θεμιτό για κάθε παίκτη. Δεν νομίζω κάτι άλλο, όχι. Για όνομα του Θεού».

Σε ερώτηση για την αυριανή αντίπαλο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε ότι: «Είναι μια ιδιαίτερη ομάδα, παίζει το παιχνίδι της ό,τι και να γίνεται, είτε χάνει 20 πόντους, είτε κερδίζει 20 πόντους. Στο παιχνίδι και στο διάβασμα είναι καλή. Δεν σκέφτεται να είναι στο -20 ή στο -15. Δεν σκέφτονται αυτό το ψυχολογικό κομμάτι. Είναι μια ομάδα που παίζει με μίνιμουμ άγχος. Αυτό είναι το όπλο της. Γι' αυτό όλοι παίζουν καλύτερα και σουτάρουν καλύτερα. Έχουν ταχύτητα. Φυσικά, έχουν κάνει και σημαντικές νίκες».

Τέλος, αναφορικά με το αν κοιτάει τη βαθμολογία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σχολίασε ότι: «Δεν την κοιτάω, γιατί απογοητεύομαι. Θεωρώ πως είναι κρίμα ότι έχουμε παίξει πέντε παιχνίδια, στα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει δύο - τρεις νίκες τουλάχιστον. Αλλά, καταλαβαίνω ότι αυτή η κρίση εκ του αποτελέσματος είναι πραγματική συνθήκη. Από τα αποτελέσματα κρινόμαστε και τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Όμως, δεν μπορώ και να δεχτώ αυτή τη λογική, αυτό το γνωστό "δοκάρι και μέσα είσαι καλός, δοκάρι και έξω είσαι κακός". Προσπαθούμε, βελτιωνόμαστε. Έχουμε τώρα αυτές τις ατυχίες που πρέπει να διαχειριστούμε. Αναμφίβολα τα αποτελέσματά μας δεν είναι καλά και αυτό μας στεναχωρεί. Είμαστε όλοι μαζί και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Από μέρους του ο Τζέρεμι Έβανς τόνισε: «Είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι, κάθε αγώνας είναι δύσκολος. Θα πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε, θέλουμε τη νίκη και να γυρίσουμε την κατάσταση. Το βασικό είναι να παίξουμε άμυνες, από εκεί ξεκινάνε όλα για μας. Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε άμυνα».

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι σχολίασε πως: «Το έχουμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια πως είμαστε μια διαφορετική ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς και να παίξουμε ο ένας για τον άλλον. Το παιχνίδι θα γίνει στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, οπότε αυτό είναι ένα "συν". Πέρα από αυτό, πρέπει να δουλέψουμε για μας και να κερδίσουμε για τους εαυτούς μας.

Τέλος, αναφορικά με τις απουσίες της ομάδας, σημείωσε ότι: «Αυτό είναι μέρος της δουλειάς, το περνούν όλες οι ομάδες. Η Άλμπα έχει επίσης τραυματίες, αλλά θα έρθει για να παίξει για τη νίκη. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Έχουμε απουσίες, οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω».