Πρίφτης: «Πολύ δύσκολο το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ»

Οι Δημήτρης Πρίφτης και Λεωνίδας Κασελάκης εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής (12/1, 21.00) εντός έδρας αναμέτρησης με την CSKA Moscow.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, να είναι όλοι υγιείς. Ήταν μια "δοκιμασία" αυτό το εικοσαήμερο, από το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε με το Λαύριο. Ελλιπέστατη θα την χαρακτήριζα αυτή την περίοδο σε ό,τι αφορά στις προπονήσεις. Έλειψαν αρκετοί παίκτες και προφανώς μετά από μια σημαντική περίοδο απραξίας, δεν είναι εύκολη η επανένταξη. Μιλάμε για κάποια παιδιά, τα οποία είναι με μιάμιση - δύο προπονήσεις για τα επίσημα παιχνίδια που έρχονται, σε μια δύσκολη εβδομάδα.

Προφανώς είναι δύσκολο τόσο για μας όσο και για τους παίκτες. Κυρίως γι’ αυτούς γιατί έχουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις από άποψη φυσικής κατάστασης. Σε ό,τι αφορά στη δική μας δουλειά, κάποια παιδιά, τέσσερα - πέντε, προπονήθηκαν καλά, κάποια άλλα ήταν σε απραξία. Όταν όλοι αυτοί μαζί βρεθούν στο γήπεδο, πρέπει να βρεθεί μια μέση διαδρομή για να γίνουν κάποια πράγματα. Δεν είναι απλό, αλλά αρκετές ομάδες υποφέρουν από την ίδια κατάσταση».

Για την ρωσική ομάδα σχολίασε: «Έχει μέγεθος, έχει physicality, έχει αρκετά έντονο το στοιχείο του παιχνιδιού από το low post, διαβάζει πολύ καλά. Προφανώς έχει χημεία γιατί είναι μια ομάδα σχεδόν ίδια τα τελευταία χρόνια. Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για τον Στέφαν Γιόβιτς απάντησε πως: «Είναι μετά από αρκετό καιρό απραξίας αγωνιστικού ρυθμού. Σαφώς χρειάζεται και προοδευτική επανένταξη. Ας έρθει πρώτα να τον δούμε, σε τι κατάσταση θα είναι τις πρώτες ημέρες και πώς θα ανταποκριθεί και προοδευτικά με μια κλιμάκωση, να μπει στην προπόνηση και τα παιχνίδια. Θα το δούμε μέρα με τη μέρα. Σε περίπτωση που θα είναι καλά αγωνιστικά και θα έρθει σε σωστή φυσική κατάσταση, προφανώς είναι πολύ καλός παίκτης, που έχει διάβασμα και εμπειρία. Μπορεί να σετάρει το παιχνίδι. Είναι ένας πολύ κατάλληλος παίκτης ανάμεσα στον πάγκο και το υπόλοιπο της ομάδας, αυτή η σύνδεση που χρειάζεται πολλές φορές, είναι ιδανικός. Στην περίπτωση φυσικά που θα είναι σε καλή κατάσταση και στον ρυθμό που πρέπει».

Από μέρους του ο Λεωνίδας Κασελάκης τόνισε: «Σίγουρα είναι ένα ερωτηματικό και για μας το πώς θα παρουσιαστούμε μετά από όλα αυτά, αλλά θεωρώ ότι είναι μία περίοδος της πανδημίας που χτυπάει όλες τις ομάδες λίγο ή πολύ. Ακόμα κι οι ομάδες που δεν έχουν κορονοϊό δεν παίζουν γιατί οι υπόλοιπες ομάδες έχουν. Από την πλευρά μας, αυτό που έχουμε να κάνουμε, ξέροντας τις αντικειμενικές δυσκολίες, είναι να το βγάλουμε από το μυαλό μας, να προετοιμαστούμε με τα δεδομένα που έχουμε και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο απέναντι σε μία ομάδα που διψάει για νίκες γιατί το παιχνίδι έχει και βαθμολογικό κίνητρο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το αν οι «πράσινοι» θα σκέφτονται όσα προηγήθηκαν με τον κορονοϊό σημείωσε ότι: «Σίγουρα δεν θα είσαι ενεργοποιημένος όσο πρέπει και θα δίνει στον εαυτό σου δικαιολογία, όταν θα μπορούσες να είχες, αν δεν την είχες αυτή στο μυαλό σου. Γι’ αυτό όλα ξεκινούν από το μυαλό. Πρέπει να το αποβάλλουμε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να βγάλουμε την ένταση που απαιτείται σε ένα παιχνίδι της EuroLeague».

Όσο για αυτά που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στην CSKA Moscow είπε: «Να είμαστε πιο σκληροί. Η ΤΣΣΚΑ έχει μέγεθος και δεν είναι απλά ότι έχει μέγεθος, αλλά το εκμεταλλεύεται αυτό, πηγαίνουν όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ. Οπότε το Νο1 κλειδί θα είναι ο έλεγχος των αμυντικών μας ριμπάουντ, για να μπορέσει να μας δώσει επίσης πόντους στο ανοικτό γήπεδο, διότι όταν μία ομάδα επιτίθεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ αυτόματα αφήνει κενό στο transition. Έτσι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή, όχι για να αντικρούσουμε το δικό τους όπλο, αλλά για να γίνουμε παραγωγικοί στην επίθεση. Σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην τους δώσουμε ευκαιρίες να τρέξουν, για να περιορίσουμε όσο δυνατόν τις κατοχές τους».

Για την απόκτηση του Γιόβιτς τόνισε: «Καταρχάς να ευχηθούμε το παιδί να είναι υγιής το συντομότερο δυνατόν. Να βρει πάλι τα πατήματά του γιατί είχε ένα διάστημα αποχής και αυτό θα είναι σίγουρα ένας ανασταλτικός παράγοντας όσον αφορά την ετοιμότητά του. Από την άλλη είναι ένας παίκτης ευγνωσμένης αξίας και περιμένουμε να μας βοηθήσει, να τον καλωσορίσουμε, να νιώσει άνετα όσο γρηγορότερα γίνεται, Όσο για τη θέση που παίζει είναι νευραλγική και κάποιες φορές δεν χρειάζεται να κάνει παραπάνω πράγματα για να είσαι καλός, μάλλον χρειάζεται να μην κάνεις κάποια πράγματα και να αφήνεις χώρο να το κάνουν άλλοι, αυτοί που έχουν επωμιστεί την ευθύνη. Είναι ένας παίκτης με εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο και θα μπορέσει να μας βοηθήσει είμαι βέβαιος».

Τέλος, αναφορικά με τη μονομαχία με τον Γουίλ Κλάιμπερν δήλωσε ότι: «Είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ την τελευταία διετία. Νομίζω πως το σημαντικό όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους παίκτες δεν είναι να μην βάλουν πόντο, γιατί αυτό δεν γίνεται, αλλά να τους χαλάσεις τα ποσοστά. Κι αυτό είναι κάτι που θα χαλάσει αυτόματα τη χημεία της ομάδας εκείνη την στιγμή. Σίγουρα ο Γουίλ Κλάιμπερν είναι ο καλύτερος παίκτης της ΤΣΣΚΑ και ένας από τους καλύτερους στην EuroLeague, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά σε άμυνα και επίθεση».