Αταμάν: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, να ελέγχουμε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά»

Οι Εργκίν Αταμάν και Λούκα Βιλτόσα παραχώρησαν δηλώσεις ενόψει του αυριανού αγώνα με την LDLC ASVEL Villeurbanne (14/12, 22:00), λίγο πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού AKTOR από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αρχικά, ο Εργκίν Αταμάν, δήλωσε: «Αυτή είναι η Euroleague… Κάποιες φορές θα βρεις σερί νικών και κάποιες άλλες ηττών. Οπότε δεν κοιτάμε το τι συνέβη στα τελευταία παιχνίδια. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση. Ίσως η ASVEL Villeurbanne να μην είναι σε μία καλή βαθμολογική θέση, αλλά είναι επικίνδυνη ομάδα. Εκτός από το τελευταίο παιχνίδι με τη Valencia, σε κάθε αγώνα ηττήθηκαν στην τελευταία κατοχή. Θα είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, διότι θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός AKTOR, ώστε να γυρίσει στα θετικά αποτελέσματα, είπε: «Αρχικά θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο πως τελειώνουμε τα παιχνίδια. Σε πολλά παιχνίδια χάσαμε στα τελευταία λεπτά, οπότε πρέπει να ελέγχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού σε αυτό το σημείο του αγώνα. Σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλά αμυντικά, γιατί επιθετικά έχουμε την ποιότητα να ανταποκριθούμε στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και προσεκτικοί σε κατάσταση 1vs1».

Όσον αφορά την κατάσταση του Γκριγκόνις, ο προπονητής της ομάδας μας τόνισε: «Δεν προπονήθηκε τις τελευταίες τρεις με τέσσερις ημέρες, όμως θα το επιχειρήσουμε σήμερα στη Γαλλία. Ελπίζουμε να μπορέσει να παίξει γιατί σίγουρα χρειαζόμαστε την ποιότητα του, καθώς σε αυτή τη θέση δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές με έμπειρα πρόσωπα».

Ενώ, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του μιλώντας για την επιστροφή του Χουάντσο: «Είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφει ο Χουάντσο, γιατί αυτή την στιγμή έχουμε και τον Μήτογλου και Χουάντσο, αλλά και τον Μαντζούκα στην θεση "4" που μας δίνει σημαντικές βοήθειες σε αρκετά παιχνίδια. Θεωρώ πως ο Χουάντσο θα μας βοηθήσει σημαντικά, καθώς είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Δεν έχει αγωνιστεί δύο μήνες, όμως πιστεύω θα μας βοηθήσει».

Βιλντόσα: «Να κάνουμε το παιχνίδι μας κόντρα στην LDLC ASVEL Villeurbanne, να πιστέψουμε στη δύναμή μας»

Με τη σειρά του, ο Λούκα Βιλντόσα, πήρε τον λόγο και είπε: «Κερδίσαμε το προηγούμενο παιχνίδι, οπότε δεν θεωρώ πως έχουμε κάποιο σερί ηττών. Στο πρωτάθλημα αισθανόμαστε καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι και θέλουμε να δείξουμε πίστη στη διαδικασία. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι, καθώς παίζουν στην έδρα τους. Δεν είμαστε χαρούμενοι με το τελευταίο αποτέλεσμα στην Euroleague, ωστόσο θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο Βιλντόσα, μάλιστα, κλήθηκε να σχολιάσει και το παιχνίδι της LDLC ASVEL Villeurbanne: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει παίξει καλά στους τελευταίους αγώνες με τον νέο προπονητή, παίζουν διαφορετικά και σίγουρα έχει επικίνδυνους παίκτες. Πέρα από αυτό, πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να συνεχίσουμε να χτίζουμε!».