Πεδουλάκης: «Δεν είχαμε ενέργεια…»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: «Ο Κολοσσός έβαλε τους παίκτες μας να σκεφτούν χρησιμοποιώντας κοντά σχήματα. Εμείς θεωρώ ότι δεν είχαμε ενέργεια με τα συνεχόμενα παιχνίδια, κι αυτό αποτυπώνεται στα ριμπάουντ, σ’ έναν τομέα που είμαστε γενικά πολύ καλοί. Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος, όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τις αλλαγές με τα κοντά σχήματα, όταν ο Κολοσσός κόλλησε στο σκορ. Δεν λειτουργήσαμε καλά στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Το παιχνίδι αυτό θα μας βοηθήσει στη συνέχεια να γίνουμε καλύτεροι. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Βασίλη και στον Κολοσσό».

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Βασίλης Φραγκιάς, τόνισε: «Για μένα η συνέντευξη είναι λίγο ‘’déjà vu’’… Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες, από τότε που ήμουν στη Ρόδο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο νησί και την ομάδα. Αυτό που πρέπει να ζητήσω πρώτα από τη διοίκηση είναι μία… «ξεματιάστρα». Αυτά που έγιναν φέτος και διάβαζα όσο καιρό βρισκόμουν εκτός Ελλάδας, ήταν πολλά. Πολλοί τραυματισμοί και ατυχίες. Ακόμη και σήμερα ο Γιάννης Γεωργαλλής έσπασε τη μύτη του. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ατυχία. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη διάθεση και προσπαθήσαμε να τρέξουμε. Ξέραμε με ποια ομάδα είχαμε να παίξουμε. Στο τέλος μείναμε από δυνάμεις και αυτό φάνηκε πεντακάθαρα, αφού δεν μπορούσαμε να σουτάρουμε καλά. Παίξαμε με πολύ λίγους παίκτες. Πιστεύω ότι με την επιστροφή του Ντέντι και την προσθήκη ενός ψηλού μέσα στην εβδομάδα θα γίνουμε καλύτεροι. Μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιο νέο σχετικά με την απόκτηση ενός ψηλού. Νομίζω ότι δεν πρέπει να μπλέξουμε σε περιπέτειες, παρόλο που η βαθμολογική μας θέση δεν είναι τόσο καλή και έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ενδιαφέρον και γίνεται πραγματικός χαμός στις τελευταίες θέσεις. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, ο οποίος από τότε που γύρισα ήταν πολύ ζεστός μαζί μου και ο οποίος σήμερα μας βοήθησε σημαντικά. Θεωρώ ότι τα παιδιά αντάμειψαν την ομάδα με μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Όπως λέει και ο Καζαντζάκης «φτάσε όπου δεν μπορείς». Εμείς φτάσαμε ψηλά, αλλά στο 36’ μείναμε από δυνάμεις. Δεν μπορώ όμως να έχω παράπονο από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια του στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αυτό που ζητάω είναι να είμαστε υγιείς στη συνέχεια. Πάντα όταν αλλάζει ο προπονητής αλλάζει και η ψυχολογία. Αυτό που θέλω να είμαστε μία αξιόπιστη ομάδα και σιγά- σιγά πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε και θα φτάσουμε σ’ ένα σταθερό επίπεδο απόδοσης».

Ο Τζέισον Καπόνο πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, λόγω και της αλλαγής προπονητή στον Κολοσσό, αλλά και τους τραυματισμούς. Δεν ξέραμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε και είχαμε προβλήματα με τα ύψη. Πολλές φορές περιφερειακοί παίκτες έπαιζαν μέσα στη ρακέτα. Αυτό μας αποσυντόνισε αρκετά. Ο Κολοσσός έπαιξε με διάθεσή και ένταση. Εμείς πήραμε σε κάποιες στιγμές τα ριμπάουντ και κάναμε αιφνιδιασμούς. Πετύχαμε κάποια κρίσιμα τρίποντα και στο τέλος πήραμε τη νίκη».

Ο Μάρκους Χάτεν δήλωσε: «Όπως είδατε κι εσείς δεν είχε καμία σχέση η εμφάνιση μας κόντρα στον Παναθηναϊκό σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι μας με την Καβάλα. Είχαμε τεράστια διαφορά στη διάθεσή, στην ενέργεια και στην ένταση. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, αφού απουσίασαν παιδιά τα οποία ήταν πολύ σημαντικά για μας. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Θέλω να καλωσορίσω με τη σειρά μου το νέο μας προπονητή, ο οποίος ουσιαστικά είναι παλιός. Μας βοήθησε πάρα πολύ σε σημαντικά σημεία μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και στα επόμενα παιχνίδια για να φτάσουμε στις νίκες».