«Μόνο ένα μικρό βήμα»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, ενώ λίγο αργότερα μίλησε για τη σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι η νίκη της ομάδας. Μετά το πρώτο παιχνίδι δείξαμε χαρακτήρα. Όλα τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα. Φτάσαμε το παιχνίδι στο ένα σουτ και ήμασταν τυχεροί. Πέρα από την ικανότητα που έχουν οι παίκτες, χρειάζεται και η τύχη. Είναι ένα σουτ που γίνεται στο τέλος. Για μας δόξα τω θεώ μπήκε. Η ομάδα πηγαίνει με χαμηλά το κεφάλι όπως τόσα χρόνια. Στη φάση του σουτ, αποφάσισα να παίξω με τον Τζαουάι που είναι ένα βαρύ κορμί. Το είχα στο μυαλό μου το σουτ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Παίζουμε με ένα από τα φαβορί της Ευρωλίγκας μαζί με την ΤΣΣΚΑ. Στη φετινή Ευρωλίγκα δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο οι έδρες. Η ανηφόρα είναι μεγάλη, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μαχητικός και αυτό είναι το σημαντικό. Είμαστε μαχητικοί, κάποιες φορές μπορεί να μη μας βγαίνει αλλά παλεύουμε. Δεν θυμόμαστε το 2011, δεν στεκόμαστε σε ομοιότητες και διαφορές. Το 2011 πέρασε. Εύχομαι ότι το κοινό στοιχείο με τότε να παραμείνει ότι η ομάδα παλεύει. Είμαι χαρούμενος, τελείωσε μια μάχη και κοιτάμε τον αγώνα της Τρίτης. Θα δουλέψουμε για να είμαστε καλύτεροι. Ενόψει των αγώνων στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχει άγχος. Αυτά τα παιχνίδια δίνουν εμπειρίες, γιατί έχουμε αρκετά νέα παιδιά. Η Μπαρτσελόνα έχει το άγχος, γιατί είναι το φαβορί. Πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και να διαχειριστούμε αυτή τη νίκη».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής ο δεύτερος που έμεινε στην ομάδα το καλοκαίρι εκτός από τον Διαμαντίδη συμπλήρωσε: ««Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η σειρά έχει συνέχεια. Δεν θα έχει αξία η νίκη αυτή αν δεν είμαστε σοβαροί την επόμενη εβδομάδα. Πολλοί είπαν ότι ήταν η επιτυχία που φτάσαμε στους «8». Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Θα μπορούσαμε και στο πρώτο παιχνίδι να έχουμε πετύχει το στόχο μας. Είδαμε τις αδυναμίες τους και τις χτυπήσαμε. Τώρα κοιτάμε το επόμενο».

Ο Γιόνας Ματσιούλις πρόσθεσε μέσα σε πολλά χαμόγελα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού: « Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε μία νίκη. Έχουμε κι άλλους αγώνες στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για τη συνέχεια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει».. Ενώ λίγο πιο δίπλα ο Μάικ Μπράμος δήλωνε: «Είναι μόνο ένα μικρό βήμα. Η Μπαρτσελόνα παραμένει ισχυρή, αλλά είναι πολύ καλό που η σειρά μεταφέρεται τώρα στην έδρα μας. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια στην Αθήνα πρέπει να ηρεμήσουμε και να πάρουμε τις νίκες που πρέπει για να μην χρειαστεί να επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη».