Πεδουλάκης: «Δείξαμε τι θέλαμε…»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στη διάθεση που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Καβάλα, κάτι που μεταφράστηκε και αριθμητικά στην υπεροχή στα ριμπάουντ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: «Μετά το δεύτερο δεκάλεπτο βελτιώσαμε την άμυνά μας και πήραμε μια διαφορά που είχε ως αποτέλεσμα να δώσουμε χρόνο σε νέα παιδιά, αφού προερχόμασταν από ένα δύσκολο και κουραστικό παιχνίδι και ταξίδι. Κάναμε συντήρηση στο δεύτερο ημίχρονο όπως είδατε, όμως τα πολλά ριμπάουντ που πήραμε, έδειξαν ότι θέλαμε να πάρουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Εύχομαι η Καβάλα μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις της στη βαλκανική λίγκα, να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα και να τα πάει καλά, όπως εύχομαι και καλή συνέχεια στο φίλο μου τον Άγγελο (σ.σ. Κορωνιό). Θα δούμε αύριο και πάλι τον Καπόνο, ο Ούκιτς δεν θα μας ενισχύσει ούτε στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ ο Σχορτσανίτης θα κάνει εξετάσεις και πάλι σε 15 μέρες, για να δούμε αν είναι εντάξει».

Ο Άγγελος Κορωνιός, προπονητής της Καβάλας, δήλωσε: «Πριν το παιχνίδι μίλησα στα παιδιά για να τα βοηθήσω στην ψυχολογία. Τους είπα ότι έχουμε τεράστια διαφορά με τον Παναθηναϊκό, αλλά ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να ανασυνταχθούμε, όμως όταν ο Παναθηναϊκός παίρνει 42 ριμπάουντ δεν μπορείς να ελπίζεις και σε πολλά πράγματα. Η δεύτερη περίοδος για εμάς ήταν καταστροφική. Χρειαζόμαστε ενίσχυση, έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο και θέλουμε δύο παίκτες στη ρακέτα. Σε ότι αφορά τον Παλάσιο δεν είναι αλήθεια. Το ποιους παίκτες θέλουμε είναι κάτι το οποίο θα αποφασίσουμε με τη διοίκηση και δεν θα το αποφασίσουν τα σάιτ».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής από τους κορυφαίους σήμερα για τον Παναθηναϊκό στην Καβάλα, δήλωσε: «Νομίζω ότι η σοβαρότητα και η συγκέντρωση μας έδωσαν τη νίκη. Είναι κάτι που αποζητούμε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ενόψει του Top16, για το οποίο θέλουμε να προετοιμαστούμε και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί.Θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας και για τη συνέχεια. Είναι όντως πρωτόγνωρο για εμάς ότι ουσιαστικά δεν θα υπάρχει ξεκούραση αυτές τις μέρες, καθώς έχουμε την πρεμιέρα του Top16 στις 27 Δεκεμβρίου. Παρόλα αυτά θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Η Ευρωλίγκα επέλεξε να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή στο σύστημα. Είμαστε επαγγελματίες και θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».

Ο Γάιος Σκορδίλης τόνισε: «Ήταν μια δοκιμασία για εμάς αυτό το παιχνίδι. Έπρεπε να είμαστε σοβαροί για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, μιας κι ερχόμασταν από ένα δύσκολο ταξίδι. Παίξαμε όπως έπρεπε και καταφέραμε να νικήσουμε, για να είμαστε έτοιμοι για τα απόμενα παιχνίδια που έρχονται».

Ο Στιβ Πάνος, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έκανε ένα φοβερό παιχνίδι. Διάβασε τις αδυναμίες μας και στο δεύτερο μέρος χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλη διαφορά. Πολεμήσαμε όσο μπορούσαμε, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ δυνατός κυρίως μέσα στη ρακέτα».