Πεδουλάκης: Διπλός στόχος

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στην κούραση και στο χρόνο που μοιράστηκε στην αναμέτρηση με τον Άρη, προκειμένου να υπάρχουν και οι απαραίτητες «ανάσες» για κάποιους παίκτες.

«Είχαμε ένα διπλό στόχο σήμερα… Να νικήσουμε και να μοιράσουμε το χρόνο όσο γίνεται ανάμεσα στους παίκτες, ώστε να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά. Πήραμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν πρόσφατα οι παίκτες και κάποιοι παίκτες έπρεπε να προστατευθούν. Δείξαμε ομαδικό πνεύμα που φαίνεται και από τις ασίστ που είχαμε, διάθεση… Κάναμε μια «κοιλιά» στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά είναι και κάπου λογικό. Οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα είναι λίγο κουρασμένες και είναι κάτι που φαίνεται και από κάποια αποτελέσματα που είναι «περίεργα». Τα παιδιά είναι καταπονημένα, υπάρχουν τραυματισμοί. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σωματικά και πνευματικά και δεν είναι εύκολο. Αντιδράσαμε όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο. Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη (Αγγέλου) για τη δουλειά που γίνεται, ο Άρης είναι πιο πειθαρχημένη ομάδα και έχει στόχο στο γήπεδο».

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και καλή δύναμη στον Αργύρη για την προσπάθεια που κάνει, που είναι φιλότιμη. Για τη δική μας ομάδα έχω να πω ότι ο τρόπος που παίξαμε και η ήττα ήταν ντροπή. Δίνουμε μία μάχη, εκπροσωπούμε μία ομάδα, προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και ζητάμε από τους παίκτες μας μαχητικότητα και αντίδραση. Σήμερα εμείς δεν υπήρχαμε στο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι παρωδία για εμάς, ντροπή για τον τρόπο που το αντιμετωπίσαμε όλοι μας, κι εγώ από τον πάγκο και οι παίκτες. Η ομάδα αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει με αυτόν τον τρόπο, να κάνει δύο βήματα μπρος, δέκα πίσω. Αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που καταπονείται στην Ευρωλίγκα και η συγκέντρωσή της δεν είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ζητάς αντίδραση και έκρηξη. Είναι ντροπή. Θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά αν μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ με αυτή τη φανέλα ή αν θα πρέπει να βγάλουμε το έμβλημα. Εγώ ντρέπομαι και δεν περίμενα αυτή την εικόνα σήμερα. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό και τον Αργύρη».

Ο Γάιος Σκορδίλης τόνισε: «Προερχόμασταν από μια ήττα στην Ευρωλίγκα στην έδρα μας. Θέλαμε να πάρουμε μια νίκη θα μας ανεβάσει την ψυχολογία ενόψει του επόμενου αγώνα. Ήταν ευκαιρία να δοκιμάσει ο κόουτς πράγματα στην άμυνα και στην επίθεση ενόψει της συνέχειας σε Ευρώπη και πρωτάθλημα».

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς είπε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για το καλό παιχνίδι και τη νίκη. Σήμερα δεν εκτελέσαμε αυτά που είχαμε πει τις προηγούμενες μέρες στην προετοιμασία μας. Βρεθήκαμε να χάνουμε με 14 πόντους, αλλά δεν το βάλαμε κάτω, προσπαθήσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο, μειώσαμε στους έξι πόντους, αλλά αφήσαμε και πάλι τη διαφορά να ξεφύγει. Ελπίζω να είναι καλό σχολείο για εμάς το σημερινό για το επόμενο παιχνίδι μας με το Ρέθυμνο, το οποίο είναι δύσκολο και θέλουμε τη νίκη. Έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε και ελπίζω να μάθαμε κάτι από το σημερινό, να μην πάμε τόσο χαλαρά, να είμαστε πιο σκληροί στο γήπεδο και να έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας».